ZJARRI I DASHURISË

Poezi nga Xhevahir Cirongu

ZJARRI I DASHURISË

Mëngjesi sërish erdhi prapë
me trokitjen e lehtë në derë,
Një  rreze shprese  na përshëndeti
si me magji largoi  shumë derte.

Iku viti i mbrapsht me të zezën kolerë
me trishtim  e plagë   në zemër,
i la  globit Covidi -19  njerëzimit,
dhe heshtja në udhëkryq seç i tha
largohu përjetësisht nga kjo derë!

Por globit shpresa i lindi përsëri
ajo erdhi me ve sën e diellin në sy,
Njerëzimin  përshëndeti  viti 2021,
dhe  zjarrin e dashurisë përsëri
njerëzimit i ndezi  në  gji.

  Durrës, dt. 03 Janar 2021