Zemra atdhetare e fshatit Orizare

Zemra atdhetare e fshatit Orizare  

-Teksti , muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

 

Do t’ këndoj i bindur  me  një këngë krenare –

Për një trim të  lindur  n’ fshatin Orizare !

Do t’ këndoj  me zemër , këngë një veprimtari –

Atdhetar me emër , është  Fuat Jashari !

            Refreni :

Orizare , moj Orizare ,

Ti gjithmonë do t’ jesh  krenare !

Me djemtë tu përparimtarë –

Për bashkimin mbarëkombëtarë !

           

I  lindur dhe rritur n’ fshatin   Orizare –

Ishte n’ ballë  i ngritur n’ rezistencën tonë  kombëtare !

Kështu që nga viti 1981 –

Kudo u dallua , shembull  për trimëri !

            Refreni :

Orizare , moj Orizare …etj.

 

Aktivist Fuat Jashari , ishte  trim kreshnik ,

Ishte sypatrembur , i burgosur politik !…

N’ krye të çdo aktiviteti  ishte prijatar ,

Kulturor , arsimor dhe humanitar !…

            Refreni :

Orizare , moj Orizare …etj.

 

Por , me sy të hapur  na shkoi në  amshim –

Me një ëndërr jetësore  për realizim !

Atë ëndërr jetësore  të bashkimit kombëtar –

Që ta realizojnë pasardhësit tonë  shqiptarë !

            Refreni :

Orizare , moj Orizare …etj.

 

Familjes  së tij dhe miqve të  gjallë –

Ua la një  pasuri  për kujtim dhe  mall !

Të cilën e fitoi me  punë  dhe  mundim –

Duke derdhë shumë djersë  me plot vetëmohim !

            Refreni :

Orizare , moj Orizare …etj.

 

Për Fuat Jasharin , lutemi nga  çdo anë –

Ty , të qoftë i lehtë dheu i tokës nënë !

Të qoftë i lehtë dheu , shoku ynë i rrallë –

Nuk të harrojmë kurrë , deri sa t’ jem gjallë !

 

            Refreni :

Orizare , moj Orizare …etj.

 

Gjilan, më 24. 07. 2019 .     

Demir Krasniqi