Zeka në mungesë të « Inspiruesit » merret me fyerje

Milaim ZekaNga Z. Z. Prengiqi

Një ditë u përhap lajmi se u ekstradua inspiruesi i Zek’s dhe përveç atij më së keqi e pësoi dihet, « qesharaku » Mile Zeka. Po se sa herë Inspirovski nga Beligradi të nxjerr në dritë një hiqae kah Shkupi, Mila kërcejke si voja n’valë dhe « zbulojke të nesërmen menjëherë se kush po hyka n’burg e kush qenka në listë Qasishe e Qesishe. Kur Inspiruesi apo Inspirovski e thujke nji fjalë e zbulojke ndonjë diçka, Zeka s’like pa i gjetë njo dhjetë e menjëherë pas tij besa me do fakte që i rujke o n’Skandinavi o ia kishin thanë « ata t’Avropës » ; n’besim demek. U bë Zeka Inspirovsk‘ i Kosovës veç se muhabetet i kishte më të forta se ai i vërteti, plot me qasi gjonash që i ka merak Zeka vet ti gëlltis, po munohet kishe me ua dhënë të tjerëve. Krejt « mirësitë » që ua jepke të tjerëve, i pat kaluar nëpër gabzher e nëpër prostatë të veten ; nga jashtë, i merke mrena. Tash kur Inspiruesi e ka ma rëndë t’i nxjerr në pah do të vërteta, B. Zekë Milahimi, s’ka ku me gjet inspirim, ia nisi fyerjet an’e m’b’anë dhe prap qato fjalë që i ka « ngrënë » në jetën e vet, po i shkep kinse për të tjerët e ndinë lezet vet nëpër grykat e veta të bëra dufallë. Zekë bre, ban sabër allahile se lirohet shpresoj ai që ti e kopjon por pa sukses dhe krejt fallco e ti e gjenë prap inspirimin dhe nis me akuzue e me sha hallkin me do fjalë më pak banale sa t’i përmbahesh pak rregullave të atij që po imiton se gjithmonë je në mungesë të ideve origjinale. Sot e shan PDK, nesër LDK; në mëngjes e shan krejt botën, pas dite edhe vetveten. Po tash Zekush kur je krujtë me diasporë duke i çuar do selame, a vlejnë të njejtiat edhe për disa në Skandinavi? E di ti kush se je i gjithdishëm! Thuju, se i njeh më së miri, ashtu me nji harxh pra, ia pafshin lezetin selameve tua dhe të botës që e shan ti!

Selam Zekë! Grahi çullit ! ! E mos shajë hallkin Zekush! Banu isan!