YLLËSIA DRITËRO AGOLLI

NEBI DRAGOTI

YLLËSIA DRITËRO AGOLLI

Iku Dritëro Agolli fizikisht:

-Jo, jo,-tha Menkulasi,- jeton!…

-Jo,- thanë poetët e Shqiperisë:

– Yllësia Dritëro Agolli, ja, ndriçon…

 

Ndriçon Yllësia Dritëro Agolli,

Ja , shkëlqen, gurgullon dritë e poezisë:

vargje, rima, ritme e melodi Devolli

jugë-veri, lindje –perëndim Shqipërisë.

*Titulli  është i shkrimit kritik botuar në 4 a 5 gazeta vite më parë

 

EPITAFI I DRITËROIT

 

“Perjetësisht këtu fle Dritëroi

Me etërit, gjyshërit dhe shokët pranë,

Të mira bëri pak gjersa jetoi,

Më teper mund të bente, por s’e lane”.

 

Epitafi I Dritëroit eështë shumë I gjërë…

Epitafi I Dritëroit është shumë I gjatë,

Zbukuruar me diell, me yje, me hënë,

Ku gjithçka shqiptare për të këndon

Dhe, mbi të, krahët nder natyra e artë.