XHOZEF DIOGUARDI

XHOZEF DIOGUARDI   

 

Serbia  dhe  Beogradi –

Do ta kujtojnë një trim shpesh !

Ai është Xhozef DioGuardi –

Kongresisti   arbëresh !

Lobimi i  DioGuardit ,

Kongresistit  arbëresh –

Sllobodanit  t’ Beogradit ,

Mirë ia bëri punët përshesh !

 

Trimi Xhozef DioGuardi –

Shtegtoi n’ Amerikën mbarë !

Personalitet më i njohur –

Ishte në  lobin   shqiptar !

Lobin e Millosheviqit ,

Atje larg  në  Amerikë –

Ai  e bëri hi e  pluhur ,

Pa pasur  asnjë pikë frikë !

 

U bë i njohur  n’ bazë t’ suksesit ,

N’ Amerikë  edhe  mbarë botës –

Për ndihmën që i dha Kongresit ,

Për  mbarë çështjen e Kosovës !

Trimi Xhozef DioGuardi –

Emër i  madh i një peshe !

Është me origjinë shqiptari ,

Që e ka lindë nëna  arbëreshe !

 

Emri i tij , është i veshur

Me kurorën e dafinës !

Është i dashur , i buzëqeshur –

N’ shesh t’ Tiranës e Prishtinës !…

Për mbrojtjen  që s’ pushoi dot ,

Për t’ ia  bërë  popullit shqiptarë  –

Në vendin që kushtëzon sot ,

Gjeopolitikën e  botës mbarë  !…

 

Gjilan, më 28.06. 2017.        Demir KRASNIQI