Xhevahir Cirongu: Përqafimet…

Poezi

Përqafimet…
Ashtu ikën si pa dashur
të gjitha kujtimet midis reve,
disa guacka deti kishin mbetur
së bashku me kjtimet afër bregut.

I ndoqa nga pas të kapja vetëm nji
dhe nxitimthi ashtu në heshtje,
përqafimwet fshehur më rrinin në gji
ajo që më donte vërtetë më puthi në sy.

Përqafimet e buzëqeshjet atë çast
na u bënë si dielli e si hënë,

ishte ditë vere,si për çudi
iku vala e detit me përqafimet,as vetë se di?!
Durrës 13 korrik 2021