Vrasja mizore e dy vëllezërve Saqipi nga Dobrosini

Vrasja mizore e dy vëllezërve Saqipi nga Dobrosini

  • Teksti , muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

 

Më 26 Janar të vitit  2000 –

Në mënyrë  më mizore u vranë dy vëllazëri !

Nga vrasja mizore e dy vëllezërve  martirë :

Isa e Shaip Saqipi – dy vëllezër të mirë !

 

N’ hyrje t’ fshatit Dobrosin , n’ këtë fshat Legjendar –

Nga policia serbe , këta dy vëllezër janë vrarë !

Pa pas hak , as hile , veç pse qenë shqiptarë –

Kriminelët serbë , këta djem na i kanë vrarë !

 

Gjithë kah ka shqiptarë anë edhe mbanë globit –

Seç po jehon kënga e martirëve të kombit !

Seç po jehon kënga , si vala e Drinit –

Për vëllezërit Saqipi , nga fshati i Dobrosinit !

 

Po këndojnë  bylbylat  nëpër  maje t’ pipit –

Po iu këndojnë Isës dhe Shaip Saqipit !

Vëllezërit Saqipi , këta dy veprimtarë –

E flijuan jetën si dy atdhetarë !

 

Kjo vrasje e madhe , tragjedi  për fshatin ,

La  familjen  pa dy djemtë , që ua  këputi fatin !

Policia serbe , na i vrau  dy trima –

Dy vëllezërit Saqipi , lanë 9 fëmijë jetima !…

 

Të njëjtën ditë doli n’ skenë UÇPMB-ja –

Të cilën për Liri , e krijoi ideja !

16 muaj rresht i ngjeshi radhët e veta –

Nga Dobrosini  deri n’ Tërrnoc , si trima me fleta !

 

Duke marrë pjesën dërmuese të Komunës së Bujanocit –

Nën kontroll  nga Dobrosini deri  tej  Tërrnocit !

N’ luftë n’ këto fshatra të  Luginës  edhe të  Malësisë –

Gjithsejtë 28 dëshmorë , ranë  n’ Altarin e Lirisë !

 

Vrasja e vëllezërve Saqipi , n’ mënyrën më mizore –

U bë gurëthemel i luftës , për liri t’ Kosovës Lindore !

Kështu në  fshatin Dobrosin , te varrezat e dëshmorëve –

Martirëve , vëllezërve  Saqipi , nderime iu bëhen prore !

 

I përjetshëm qoftë  kujtimi për martirët vëllezërit Saqipi

Dhe të gjithë dëshmorët e kombit , që për ne Liria shndriti !

Lavdi  u qoftë për jetë e mot , që për ne nuk pikojnë lot !

Gjithmonë qofshin  t’ respektuar  dhe të pa harruar  dot !

 

Që nga Bashkësia Lokale e fshatit të  Dobrosinit ,

Nëpër bjeshkë e nëpër male të  Kosovës e  Dukagjinit ,

Nga Rrafshi i Pollogut , Çamërisë dhe  Shqipërisë ,

Lavdi u qoftë nga të gjitha trojet e mbarë Ilirisë !

 

Gjilan, më 26 .01. 2020 vj.               Demir Krasniqi