Vjedhja

Zgjedh dhe redakton: rm&filolet

Vjedhësi ju len të zgjidhni, kuletën ose jetën,. Gruaja i kërkon të dyjat.

[Samuel Buler]

 

Të gjitha netët i takojnë vjedhësit, me përjashtim t’asaj kur kapet.

[Massa Makan Diabeté]

 

Udhëtari durëthatë para hajdutëve kalon duke kënduar.

[Juvénal]

 

Hajni që nuk është kapur, llogaritet njeri i drejt.

[Proverb tyrk]

 

Vjedhësi bërtet që i vjedhuri të dridhet.

[Proverb shqiptar]

 

Kundër ujqëve të maleve dhe kundër fqiut hajdut, nuk mund të mbrohemi.

[Proverb kirgiz]

 

Nëse hajduti ndërpet vjedhjet, qeni do e ndërpres të lehurit.

[Proverb hollandez]

 

Vjedhësit e vegjël virren, të mëdhejtë lartësohen.

[Wilhelm Wander]

 

Vjedh një herë, do të vjedh përherë.

[Arthur Schopenhauer]

 

Haduti shkon në një drejtim kurse i vjedhuri në një mijë.

[Prverb iranian]

 

Ja dy hajdutë. Ky është i varfër e i vjedh të pasurit. (…) Ky tjetri është i pasur dhe i vjedh të varfërit.

[Victor Hugo]

 

Në universin e hajdutëve, mëkati i vetëm definitif është gomarllëku.

[Hunter S. Thompson]

 

 Vetëm fëmijët dhe vjedhësit largohen duke vrapuar.

[Tracy Chevalier]