Vendim i drejtё dhe i pёrgjegjshёm i Presidentit Meta

Vendim i drejtё dhe i pёrgjegjshёm i Presidentit Meta

Shkruan: dr. Islam Lauka

Presidenti i Shqipёrisё, Ilir Meta, refuzoi kandidaturёn e Kryeministrit Rama, Gent Caka, pёr Ministёr tё Jashtёm tё Shqipёrisё, duke argumentuar se ai ёshtё i pabesueshёm dhe nuk ofron garanci pёr ushtrimim e kёsaj detyre kaq tё lartё, sidomos, pas deklaratave tё tij mbi domosdoshmёrinё e ndryshimit tё kufijve midis Kosovёs dhe Serbisё.

Kryeministri Rama mund tё gjejё plot kandidatura tё tjera nё Kosovё, shumё mё tё pёrshtatshme se Gent Caka, pёr postin e Ministrit tё Jashtёm tё Shqipёrisё. Do ishte mirё qё kёrkimin ta bёnte midis profesionistёve mё tё pjekur dhe mё me pёrvojё nё fushёn e politikёs sё jashtme. Kriteri i moshёs qё disa vende me traditё nё fushёn e dilpomacisё i vёnё pёr ambsadorёt, duke mos i emёruar nё kёtё post, pa i mbushur 40 vjet, ёshtё domethёnёs.