“Urimi i Arbës për Vitin e Ri”

Botime të reja

Bedri TAHIRI

Në prag të ndërrimit të motmoteve, krijuesi me ndjesi të hollë artistike, poeti, publicisti e përkthyesi i njohur, që aktualisht punon e vepron në Londër, z. Xhemail Ali Peci, na e dhuroi një libër të bukur për fëmijë me titull: “Urimi i Arbës për Vitin e Ri”. Libri u botua nga Art Club “Arif Shala” dhe është shtypur në studion Lena Grafik në Prishtinë.

Si moto të librit autori ka përzgjedhur këtë mendim:

Që në këtë mijëvjeçar të tretë që sapo ka filluar, mbi tokën tonë të përbashkët, asnjë fëmijë, çfarëdo qoftë gjinia e tij, gjuha apo feja, të mos braktiset në uri dhe padituri, të mos lihet mënjanë festës. Ky fëmijë mbart në vete ardhmërinë e racës sonë njerëzore. E tij është mbretëria, siç e ka shkruar këtë para shumë kohësh greku Heraklit.

  1.   M. G. Le Clezio: Në pyllin e kundërshtive

 (Fjalim i mbajtur në Stokholm, më 7 dhjetor 2008, me rastin e marrjes së Çmimit Nobel për letërsi)