Udhëzime për zhvillim të suksesshëm të shtetit dhe demokracisë

Demir Krasniqi:

Udhëzime për zhvillim të suksesshëm të shtetit dhe demokracisë   

  • Parodi humori e satire –

 

Kur ka probleme Republika –

N’ Kuvend – rrihuni me karrika !

 

Kur ka probleme demokracia –

N’ Kuvend – rrihuni me kacia !

 

Kur ka marramendje të kresë –

N’ Kuvend – sillni gaz lotsjellës !

 

Kur prekë macja përsheshin –

Me protesta mbylljani sheshin !

 

Kur t’ bëjnë dikush me bë festa –

Mbylljani sheshin me protesta !

 

Për t’i  thyer dikujt kreshta –

Sa ma shumë mbani protesta !

 

Ndo ‘i  ministër si t’ mërdhezet –

Në Kuvend gjuajani vezët !

 

Kur ta rrokin popullin krizat –

Në Kuvend premtojuni vizat !

 

Për me i qitë udhëheqësit n’ male –

Sa ma shumë fushata elektorale !

 

Si t’ ua shtojë dikush neverinë –

N’ Kuvend rrëzojeni Qeverinë !

 

Në pozita si t’ ngopeni vidhje –

Në Kuvend kërkoni zgjidhje !

 

Për pozita kush nuk ju jep vota –

Në Kuvend gjuajeni me gota !

 

Si t’ a  keqpërdorë dikush pushtetin –

N’ Kuvend rrëzojeni Presidentin !

 

Kush n’ pozitë kërkon të parin –

N’ Kuvend rrëzojeni Kryetarin !

 

Si t’ keqpërdorë dikush misrin –

N’ Kuvend rrëzojeni Kryeministrin !

 

Si t’i  rrokë ndryshku mistritë –

N’ Kuvend rrëzojini ministritë !

 

Si t’ ju  mbajë dikush fjalime –

N’ Kuvend priteni me ofendime !

 

Nëpër fonde si t’ bëjnë shpërlarje –

Në Kuvend priteni me sharje !

 

Kush do t’ mbajë fjalime t’ shtrembra –

Në Kuvend priteni me shqelma !

 

Kush iu shtinë rrugëve të ngushta –

Në Kuvend priteni me grushta !

 

Kush mbanë fjalën me hyxhym –

Në Kuvend priteni me ty !

 

Kush premton punë me mashtrime –

N’ Kuvend priteni me shkarkime !

 

Kush pozitën e mbanë me gëzime –

Në Kuvend priteni me rrëzime !

 

Gjilan, më 19.06.2019.                 

Demir Krasniqi