Teuta hapur, urithët e nëntokës në prapaskenë i mbështetin pushtetarët e inkriminuar!

Shkruan: Florim Zeqa 06.09.2018

Teuta hapur, urithët e nëntokës në prapaskenë i mbështetin pushtetarët e inkriminuar!

Seanca e ditës së martë, 4 shtator 2018 nxori në shesh shumë të vërteta. Fillimisht e tregoi qartë se opozita përveqse e dobët, është e rrejshme dhe mashtruese. Largimi i opozitës nga Kuvendi tregoi se është e pafuqishme përballë qeverisë me vetëm 52 deputetë!
Poashtu, seanca e ditës së martë e shpërfaqi edhe një herë situatën mjeruese në Lidhjen Demokratike të Kosovës (LDK).
Nuk është hera e parë, e madje nuk do të jetë e fundit, kur do të “kryqëzohet” Teuta Rugova, e bija e presidentit historik Ibrahim Rugova për shprehjen e “lirë” në Kuvend!
Pafuqia dhe mos uniteti i deputetëve të LDK-së për t’u përballur në njërën anë me kundërshtarët politik dhe me të vërtetën e hidhur brenda këtij subjekti politik në anë tjetër, ka bërë që deputet të caktuar dhe mbështetës të tyre, t’i vërsulën bijes së presidentit Rugova, thuajse ajo është shkaktarja e të gjitha të këqijave në subjektin e traditës demokratike në vendin tonë.
Jo për ta mbrojtur, por për hirë të së vërtetës, duhet theksuar se, jo vetëm me votën e Teutës u zgjodh Thaçi president, jo vetëm me votën e Teutës u votua Demarkacioni në Kuvend!
Ishin dhe janë edhe shumë vota të tjera që po e mbajnë Hashim Thaçin në pushtet që nga viti 2010 e këndej, që po e mbajnë në pushtet Ramush Haradinajn nga votimi i Demarkacionit në Kuvend, dhe për habi nuk “kryeqëzohen” siq u kryqëzua Teuta e vetmuar në Kuvend!
Sikur të “kryqëzohej” lideri diktaorial i LDK-së për marrëveshjen apo pazarin krejtësisht privat të tij me Hashim Thaçin për ndarjen e pushtetit në vitin 2014-të (“Unë kryeministër, ti nesër president”), me siguri LDK-ja do ta merrte të mbaren, nuk do të mbetej patericë e partive tjera në Kuvendin e Kosovës.
Janë deputetët e tjerë të saj, që në mënyrë përfide dëmtuan shtetin për të mbrojtur pushtetarët e inkriminuar. Nuk ishte vota e Teutës ajo që e solli Hashim Thaçin në pushtet, nuk ishte vetëm vota e Teutës që solli Demarkacionin, nuk ishte vetëm vota e Teutës që i fali Malit të Zi, Qakorrin, Kullën e Bjelluhën, përkatësisht 8200 hektarët e larë më gjakë shqiptari ndër shekuj.
Përderisa është kështu, pse lehojet të ndodh padrejtësia ndaj Teutës, e cila përveqse “Një votë”, nuk përbën gjë tjetër në Kuvend!
Në këtë rast, pashmangshëm parashtrohet pyetja; pse deputetët “engjuj” të LDK-së nuk e përjashtojnë Teutën nga grupi parlamentar!?
Janë shumë “pse” që kërkojnë përgjigje nga deputetët e LDK-së në Kuvend!
U mbetët deputetëve të LDK-së që votuan marrëveshjet e dëmshme për vendin të thonë të vërtetën e hidhur brenda LDK-së!
E vërteta është se me “Kryqëzimin” e Teutës për një votë, po tentohet të amnistohet një bandë kriminale brenda LDK-së që dëmtuan shtetin për interesat e tyre personale.

Me “një kokërr” as nuk mbrohet dhe as nuk shitet shteti!

Nuk ka asnjë diskutim për kontrabandimin e Teutës. Ashtu siq u përdor për votë të martën në Kuvend, Teuta adoleshente u përdor dy herë radhazi në zgjedhjet parlamentare për votë nga LDK-ja, e jo për respekt që kanë uzurpatorët e puçistët e këtij subjekti për familjen Rugova.
Këtë e din më së miri lideri diktatorial i LDK-së i cli e ka instaluar një rrjet kriminal e mafioz për të mbrojtur interesat e tij meskine në kundërshtim me vullnetin e elektoratit rugovian të LDK-së!
Sa herë që i duhen Hashim Thaçit, Isa Mustafa i vënë në lëvizje urithët e nëntokës së LDK-së, filialen e Riinvestit dhe mercenarët e pushtetit!.
Në rastin e Teutës, padrejtësisht po sulmohet e keqja më e vogë, përderisa në anën tjetër po tentohet të amnistohet e keqja më e madhe në LDK, përkatësisht Isa Mustafa me sejmenët e tij!
Fundja, vota e Teutës në Kuvend, nuk e dëmtoi bllokun opozitar, e as LDK-në më shumë se sa e dëmtuan ata vetën me largim nga seanca!
Përkundrazi, vota e Teutës i vuri në siklet të madh pushtetarët për sigurimin e kuorumit për vazhdimin e seancës! Vota e Teutës, i ktheu edhe një herë pushtetarët në prehrin e listës “Srpska”, përkatësisht në grushtin e Aleksandër Vuçiqit.
Po të ishte unike dhe e vendosur LDK në veprimet e saj, nuk do ta braktiste seancën, por do të bënte një betejë të fuqishme kundër pushtetarëve aktualë.
Pas braktisjes së Kuvendit, LDK-së dhe opozitës në përgjihtësi nuk i ka mbetur rrugë tjetër veqse t’i bashkangjitet shoqërisë civile për protesta të fuqishme mbarëpopullore deri në rrëzimin e kësaj qeverie dhe largimin e presidentit nga froni.
Megjithatë, më e mirë se çdo lloj proteste në rrugë, do të ishte padëgjueshmëria qytetare ndaj institucioneve të kapura të shtetit. Pasi dalja në protesta në këtë kohë krize të skajshme politike e sociale, është ekuacion me shumë të panjohura! Pasi shumë lehtë situata mund të eskaloj në destabilizm të përgjithshëm me pasoja tragjike për vendin.
Duhet llogaritur se mund të ndodh, që të manipulohen turmat e elektrizuara të njerëzve të pakënaqur nga agjentura të ndryshme për përseritjen e trazirave të marsit 2004, të cilat do të legjitimonin më shpejt e më leht ndarjen e Kosovës sipas orekseve serbe.
Përvojat nga demonstrimet dhe protestat e viteve të pas pavarësisë kanë treguar të qëllimin e dyfisht të tyre. Jemi dëshmitar të dhjetëra protestave me kauza të rreme. Në disa raste, organizatorët e protestave në rrugë dhe parlament, liderë të partive politike treguan gatishmërin për djegien dhe rrënimin e çdo gjëje kinse për mbrojtjen e integritetit territorial, ndërsa me ardhjen e tyre në pushtet, ndërruan “mendje”, duke shitur pjesë të shtetit për mbajtjen e pushtetit!
Vetëm krjimi i një Këshilli Kombëtar, do të nxjerrte vendin nga kriza e thellë politike e sociale, si dhe do ta nxjerrte shtetin nga rruga e falimentimit, e vënë padrejtësisht nga miopët politik në krye të shtetit.
Kjo është e mundur të arrihet me bashkimin e forcave progresive nga elektoratet e të gjitha partive të dështuara politike, qofshin ato në pushtet apo opozitë.