Shteti me kufi ndërvëllazëror

Shteti me kufi ndërvëllazëror

  • Teksti , muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

 

A ka n’ botë , kund , ndonjë shtet ,

Që kufizohet me vëllezër t’ vet ?!

Në rruzullin e botës mbarë ,

I vetmi është shteti shqiptar ,

Që ka emrin Shqipëri –

Kufizohet me vëllazëri !

 

Fli e qetë , Nëna Shqipëri –

S’ ke nevojë me ruajt kufi !

S’ ke nevojë ta kesh ushtrinë ,

Se n’ kufi i ke vëllazërinë ,

Që të ruajnë vërtetë si Nënë –

Prej sulmuesve nga çdo anë !

 

Në veri – atje n’ Malësi ,

Ke kufijtë me Mal të Zi ;

Plavë , Guci edhe Tivar –

Ke n’ kufi vëllezërit shqiptarë !

Vriten , priten për Shqipërinë –

Sikur Osoja në Vraninë !

 

N’ verilindje t’ Shqipëri – lokes ,

Janë shqiptarët e Kosovës ,

Me qëndresë të fortë si gur ,

Vriten , priten , për flamur !

Gjithmonë n’ tyta të Serbisë –

Duke i mbrojt  kufijtë Shqipërisë !

 

Në kufi – n’ trojet e lindjes ,

Ke shqiptarët e Iliridës !

Shumë herë rrjedha iu ndal Vardarit –

N’ gjak n’ krerë të shqiptarit !

Kujtojmë trimat dhe Sulltanën ,

Që s’ lanë këmbë t’ ua shkeli Nënën !

 

Atje n’ jug të Shqipërisë –

Janë shqiptarët e Çamërisë ,

Që i rrinë përballë Greqisë ,

Ia ruajnë nderin Shqipërisë !

U robëruan , u asimiluan –

Dinjitetin s’e harruan !

 

N’ perëndim – uji valon ,

Adriatiku e Deti Jon !

Atje n’ brigje të Italisë –

Janë shqiptarët e Kalabrisë ,

Që i shkëputi historia ,

Sytë i kanë kah Nënë – Shqipëria !

 

Gjilan, më 16.04.2006 .        Demir KRASNIQI