S.O.S jo vetëm në film, ndihmon dhe në realitet!

S.O.S jo vetëm në film, ndihmon dhe në realitet!

Tre detarë nga Mikronezia u nisën të enjten për një udhëtim 40 kilometër nga ishulli Pulawat në Pollap Atolls në Paqësor. Ata kurrë nuk arritën në vendin për ku u nisën  dhe të Shtunën u raportuan të humbur. Varka e tyre bshte bredhur dhe të tre u gjendën në një ishull të vogël të pabanuar, Pikelot, gati 200 km në perëndim të vendit ku kishin lënë. Ata vendosën të shkruajnëë një SOS të madh në plazh me shpresë se do të gjenden.

Një iniciativë e një helikopteri Australian vërejti mesazhin e shqetësimit të Dielën dhe ishte në gjendje të zbarkonte në ishull, raporton BBC, duke siguruar ujë dhe ushqim për tre të bllokuarit.

Detarët ishin në gjendje të mirë shëndetësore dhe nuk pësuan lëndime serioze, tha ushtria australiane. Një patrullë  e Mikronezisë i morri dhe t’i sjellë në shtëpi.

Një klithmë e madhe për HMAS Canberra dhe pasuritë e saj të filluara të aviacionit për të punuar së bashku me partnerë në Paqësorin për të gjetur ekuipazhin me tre persona që kishin humbur për gati tre ditë në Mikronezi/lematin/filolet/