Rugovizmi mbrohet me vepra e jo me fjalë!

Shkruan: Florim Zeqa           14.02.2018

Rugovizmi mbrohet me vepra e jo me fjalë!

“Po fjete në një shtrat me fëmijë, në mëngjes zgjohesh i lagur” (popullore)”.

Bazuar nga kjo thënje popullore, ata që qendruan për afro shtat vite në qeverisje  me kapësit dhe rrënuesit e shtetit nuk kanë të drejt të flasin për pastërtinë e tyre politike.

Të flesh për shtat vjet në shtratin e korrupsionit dhe krimit të organizuar dhe të flasësh për moral politik, përveqse hipokrizi politike është edhe dyfytyrësi njerëzore.

Ata që para çdo lidhje të kurores qeverisëse me uzurpatorët e shtetit premtonin ndryshimin e simboleve shtetërore (flamurin dardan) dhe zbardhjen e vrasjes së veprimtarëve të LDK-së, me ardhjen në pushtet i harruan të gjitha, e harruan gjakun e bashkëpartiakëve dhe premtimin e dhënë para elektoratit rugovian.

Përgjatë qeverisjes së vendit të mbash në duar dy ministritë kyqe; Ministrinë e Drejtësisë dhe atë të Punëve të Brendshme, së fundmi edhe kryeministrinë dhe të mos arrish asnjë rezultat në zbardhjen vrasjeve të veprimtarëve më të devotshëm të LDK-së dhe çështjes kombëtare, është turp dhe tradhti ndaj elektoratit, me voten e të cilit u akomoduan në majat e pushtetit.

Paturpësia bëhet akoma më e madhe, kur menjëherë pas humbjes së pushtetit, ju kërkohet llogari pushtetarëve të rinjë (vjetër) për zbardhjen e vrasjeve të veprimtarëve të LDK-së!

Kjo përveqse debolencës, paraqet mungesën e guximit për të kërkuar të vërtetën, si e drejtë legjitime dhe e pakontestuar nga ligjet e shtetit dhe universit.

Shembullin më të mirë se si kërkohet e vërteta dhe zbulohen prapaskenat e urdhërdhënësve të vrasjeve të pasluftës, lexuesve të këtij shkrimi do ua ilustroj me një shëmbull personal.

“Me 23 qershor 2013, në një aktivitet tradicional multietnik në Giavera del Montello (TV)-Itali ndodhi një akt i sulmit fizik ndaj flamurit dardan, të vendosur nga ana ime në tenden e përbashkët shqiptare në këtë aktivitet.

Përveqse e pengova ekzekutorin e këtij akti monstruoz në heqjen e flamurit dardan, e detyrova aty për aty të bëjë edhe kërkimfaljen. Mirëpo për mua mbeti mister i pazbuluar kush ishte urdhërdhënësi!?

Meqënse dyshimet e bazuara i kisha të një person i vetëm, megjithatë ishin edhe disa elemente që e bënin të paqartë situatën. Për të mos u zgjatur shumë rreth kësaj historie të gjatë, më është dashur punë intenzive dhe bashkëpunim (kundër dëshires time) me ekzekutorin (sulmuesin e flamurit) derisa e kam sjell në pozitë që të thotë me gojen vet emrin e urdhërdhënësit. Ky ishte edhe momenti që shënon fundin e bashkëpunimit me ekzekutorin.

Edhe pse shumë nga shqiptarët në Provincën e Trevizos e më gjërë e dinë emrin e këtij urdhërdhënsi dhe ekzekutorit për heqjen e flamurit dradan në këtë aktivitet multietnik, kësaj radhe nuk do e bëjë publik emrin e urdhërdhënësit dhe as ekzekutorit”.

Kur rrahagjoksët e rugovizmit në LDK ta zbardhin vetëm njërin nga qindra e mijëra raste të sulmeve dhe vrasjeve të veprimtarëve të LDK-së, atëherë edhe unë do t’i bëjë publik emrat e këtyre dy krimbave të vegjël.

Le të shërbej ky shembull imi personal për rrahagjoksët e frymës rugoviane në LDK , se për të ardhur deri tek e vërteta nuk është punë aspak e lehtë, por nuk është edhe e pamundur!

Me vullnet, përkushtim, guxim qytetar dhe respekt ndaj bashkëpuntorëve dhe besnikëri ndaj filozofisë politike në të cilen thirresh dhe merr obligime para elektoratit nuk duhet heshtur dhe as pushuar për asnjë çast deri në çuarjen në vend të premtimit të dhënë para vetëvetes apo të tjerëve.

Mbetët i pajustifikueshëm fakti, pse rrahagjoksët e rugovizmit, për 10 vjet në shtetin e pavarur, shtatë prej tyre në qeverisjen e vendit nuk arriten të zbulojnë asnjë rast të vetëm të vrasjeve të veprimtarëve të LDK-së, gjegjësisht bashkëpuntorëve të ngusht të tyre!

Kjo po e vërteton faktin, se këta rrahagjokësët e frymës rugoviane, pushtetin e shfrytëzuan vetëm për interesat e tyre personale, asnjëherë nuk u moren me problemet e qytetarëve, e më së paku me zbardhjen e vrasjes së bashkëpartiakëve të tyre.

Fjalëve dhe hipokrizisë politike më nuk ju beson askush, rugovizmi mbrohet me vepra e jo me fjalë!