Rekord shpejtësie për me makinë elektrike, 576 km/h

Los Angeles – Venturi VBB-3 arriti rekord në Shtetet e Bashkuara si makina më e shpejtë elektrike në botë, duke arritur një shpejtësi maksimale prej 576 km / h, tha të mërkurën konstruktorir francez.

VBB-3, (Venturi Buckeye Bullet), përcjell Filolet, arriti poashtu shpejtësi mesatare rekorde prej 549,43 km/h në një distancë prej një milje (1.6 km), një tjetër rekord pra i cili duhet të miratohet nga Federata Ndërkombëtare e automobilizmit (FIA).

Këto rezultate u arritën në Utah (perëndim) në Bonneville Salt Flats (Bonneville Salt Flats), pranë Salt Lake City. Test piloti nga SHBA Roger Schröer ngau makinën.

VBB-3 është zhvilluar në vitin 2013 nga Venturi dhe Qendra e Kërkimeve Automobilistike në Universitetin e Ohio dhe ka pritur tre vjet për të vendosur rekorde të reja në shkretëtirën e kripës në kushte të përsosura për këtë lloj performancash ekstreme.

Për tre vjet rresht, kushtet e motit në Utah çuan në anulimin e përpjekjeve rekord, tha Venturi.

Përparimi i këtij viti është një hap shumë i rëndësishëm në ndjekjen tonë të 400 mph (643,7 km në orë), deklaroi Giorgio Rizzoni, i Universitetit Ohio Research Center Automobilistikë.

Rekordi i mëparshëm i vendosur nga paraardhësi i VBB-3, VBB-2.5, daton nga viti 2010 me 495 km/h./Filolet