Presidenti turk përuroi tunelin e parë rrugor nën ngushticën e Bosforit

Istanbul –Presidenti turk Rexhep Tayip Erdogan të shtunën përuroi tunelin e parë rrugor, më shumë se pesë kilometra të gjatë, e ndërtuar nën ngushticën e Bosforit, që lidh brigjet europiane dhe aziatike.

Kjo rrugë e re, ndërtimi i të cilës filloi në shkurt 2011 dhe që lidh  në minuta të dy anët e Stambollit do të hapet më 20 dhjetor, njoftoi Presidentin turk gjatë një transmetimi të transmetuar nga kanale të shumta televizive.

Më parë, Erdogan, i shoqëruar nga Kryeministri Binali Yildirim dhe Ministri i Transportit Ahmet Arslan, kaloi tunelit Eurasia, nga ana aziatike në anën evropiane dhe u kthye përsëri në anën tjetër, gjithmonë duke i nga personalisht një makine të zezë.

Me këtë tunel, përfundon edhe një projekt gjigantesk i nisur nga Kryetari Erdogan./Filolet