PO QANË PLAKU TE BANDERRI

PO QANË PLAKU TE BANDERRI

-Parodi kushtuat fushatës zgjedhore kosovare –

Gjëmojnë fusha , gjëmojnë male –
Zo’, çka janë këto festivale ?!
Zo’, çka janë gjithë këto fushata –
Që s’ pushojnë dita , as nata ?!

Jo, nuk janë këto festivale –
Janë fushata elektorale !
Hiq pa gjumë po i çelë drita –
Duke vrapua me zanë pozita !…

Për pozita me ikë prej pune –
Veç me u zgjedhë Kryetar Komune !
Veç me u zgjedhë për deputet –
Për pozita e për pushtet !

Kryetar me u bë mbi shtet –
Me e pasë n’ dorë ndo ‘i hyqymet ,
Me punua qysh t’ dojë vet ,
Me jetua me shumë lezet !

Mos me qitë baltë me mistri –
Me punua në ministri !
Kryeministër , a Kryetar –
Përmbi shtet me u bë i parë !

Sheshe , rrugë , mure e bandera ,
Na janë mbushë plot me postera –
Burra , pleq e djem të ri ,
Nuse e çika për bukuri !…

Po qanë plaku te banderi –
Po bërtet :”Mjeri unë, i mjeri !
Haj , medet , koka bë beteri –
Qysh kanë vdekur gjithë ky njeri ?!”

Ka nisë plaku , po qanë me za :
“Gjithë këta njerëz , që qenkan vra !
Der këto foto , der ky shkrimi –
Nuk po shkruajnë kur është varrimi ?!”

Një djalë i ri – plakut po i jep gajret :
“Mos u mërzit axhë , këta s’ kanë ndërrua jetë !
Por , po kërkojnë vota nga qytetarë e fshatarë –
Krejt nëpër komuna me u zgjedhë kryetarë !…

T’ gjithë i ka rrokë sëmundja , veç për karrierë –
Prandaj ditë e natë , këta po na bëjnë poterë !
Prej njerëzve të sëmurë që vuajnë nga karriera –
Po ngulfatën muret edhe shumë bandera !…

Edhe kësaj here , si gjithë herëve tjera –
Anë e kënd qyteteve , po jehon potera !
Shumë vitrina , sheshe , rrugë edhe bandera –
Janë mbulua me foto edhe me postera !…

Mbi drurë e mbi shtylla , mbi mure e dritare –
Nuk kursejnë metoda , për fushatë elektorale !
Nuk kursejnë as mjete , për fushatë zgjedhore –
Për zgjedhje lokale dhe ato qendrore “!

Gjilan, më 28.10.2017. Demir KRASNIQI