PAS PROVIMIT

 1. PAS PROVIMIT

  Vjollca Tiku Pasku

  Poezi

  Pas provimit ndihem si fllad që pushton gjithësinë e jetës,
  teksa sytë e jetëve gjallojnë kënaqësinë e shpirtit gazmuar.
  Alfabeti i fatit feks një fije të artë në altarin tim të vjetër,
  ku shoh zemrën e qiellit teksa rreh në kaltërsinë e kulluar.

  Kur mendoj se rrugët e jetës janë veshur prej shkëndijimit
  më shfaqet pasazhi që lajmëron një ëndërr në lartësi resh,
  valë të kripura djerse shkrihen nën këmishën e mendimit,
  si të ngrejë një urë të ylbertë?!..të guxojë secili prej nesh.

  Drita vjen me diellin në sytë tanë dhe ka përzënë errësirën,
  shpresa e hapur vjen si të ecësh në një xham transparent,
  kometa të errëta, pas një ylli pa zë, kanë fshehur fytyrën,
  të provojnë je në krahun e keq, apo në luftën e mirë në jetë.

  Në foto: Vjollca T. Pasku, e para nga e majta