Paragjykimi

Historia e Afrikës është e shkruar në bazë të paragjykimeve.
Sulejman Bachir Diagne


Paragjykimet tona nuk na sjellin fitime dhe ndonjëherë ato na kushtojnë shumë shtrenjt.
Victor Cherbuliez


Paragjykimet kanë fuqi, madje edhe mbi ata të cilët nuk kanë.
Victor Cherbuliez


Të gjitha sistemet dhe të gjitha fuqitë lënë paragjykime në mendje (vetëdije).
Adolphe Thiers