Nje alternative per zgjedhjen e Presidentit te Kosoves

Nga Shpetim Alaj

Te dashur qytetare

Te nderaur gazetare

Te nderuar politikane

Nuk eshte hera e pare qe Kosoven po e merr peng zgjedhja e Presidentit te saj. Te gjitheve na kujtohen problemet dhe peripetite me zotri Fatmir Sejdiun pastaj me zotri Pacollin, zonjen Jahjaga etj. Gjithmone pazare, keqekuptime dhe destabilizim politiko ekonomik. Kesaj radhe situata eshte edhe me e veshtire se cdo here me pare per shkak te doreheqjes se Presidentit, menyres dhe tensioneve te papara ne historine e re te Kosoves.

Nuk ka politikan, shkrimtar, gazetare, mesues, punetor apo bujk qe gjithmone ne intervista deklarata dhe biseda neper oda e gjithandej qe nuk thone se:,, mergata eshte qelesi i zgjidhjeve te problemeve tona, eshte oksigjeni i yne pa te cilin nuk mund te jetojme e as te existojm si komb suveren“….. me te drejte, ne menyre unanime secili eshte munduar qe kete ta thote ne menyren me bombastike dhe populiste per te fituar daurtrokitje ose vota te caktuara.

Po, po e di, eshte formuar ministria e diaspores dhe disa gjera jane permiresuar ne kete drejtim por a mjafton kjo qe te shfrytezosh gjithe ate potencial? Jo, me siguri Jo dhe eshte shume pake dhe mund te themi sinqerisht edhe e papergjegjshme!

Ju te gjithe e keni nje raste unik qe gjithe ate dashuri dhe perkrahje qe ua dha Diaspora tua ktheni me te mire dhe me besim.

Le te zgjedhet Presidenti i Kosoves nga Diaspora.. Diaspora dhe populli I kosoves le ta votojne se bashku Presidentin e saj. Politika ti lej duart large nga Kandidatet

Njerezit e edukuar me kulturen perendimore, pa ndikime apo kalkuklime politike do ti kishte shkuar mire pershtati Kosoves e sidimos ne arenen nderkombetare. Njerez qe kultin e punes, tolerancen dhe funksionimin e rendit e ligjit e kane pasion do ti ndihmonin dhe nderonin Kosoven.

Mendojeni mire kete pune… nderoni vehten dhe Kosoven.

Shpetim Alaj – Gjermani