Nij – fshat shqiptarë në Azerbejxhan

Nij – fshat shqiptarë  në  Azerbejxhan     

– Teksti , muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

 

Unë një këngë të  bukur e kam vu n’ ujdi –

Për një komunitet të njohur me emrin Udi !

Në Azerbejxhan , bënë  jetë  përparimtare –

Që ka origjinën  të pastër shqiptare !

 

Refreni :

Hej,hej ! Hej, hej ! Hej, hej !

Fshati Nij , me fisin Udi – fshat përparimtarë ,

Në shtetin Azerbejxhan – fshat i parë shqiptarë !

S’ i  harron traditat e burrave malësorë ,

Sot , ky fshat i ka 4 mijë banorë !…

 

Gjithë bota shqiptare kudo le ta  dijë –

Se n’ Azerbejxhan , ky fshat  quhet Nij !

Me besnikëri ruajnë gjuhën e shqiptarëve ,

Fenë , kulturën , traditat –  trashëgim prej  t’ parëve !

Refreni :

Hej,hej ! Hej, hej ! Hej, hej !…etj.

 

Komuniteti Udi , bujarë , zemër gjanë –

Një  ndër  më të vjetrit  në Azerbejxhan !

Pasardhës i fisit Udi , ky komunitet –

Me shije njerëzore , ka prioritet !

Refreni :

Hej,hej ! Hej, hej ! Hej, hej !…etj.

 

Ndër 26 fiset e para shqiptare –

Është njëri prej fiseve më përparimtare ,

Që jetonin largas atje në Kaukaz ,

Rreth shekullit të V-të , me vuajtje e maraz !

Refreni :

Hej,hej ! Hej, hej ! Hej, hej !…etj.

 

Sot , ata janë n’ numër rreth 4 mijë banorë –

Të vendosur n’ fshatin Nij , jetojnë si malësorë !

Vazhdojnë t’ ruajnë gjuhën , fenë , kulturën , traditat

E  t’ parëve të tyre dhe t’iu shtohen rritat !

Refreni :

Hej,hej ! Hej, hej ! Hej, hej !…etj.

 

Gjilan, më 28.07. 2019 .      

Demir Krasniqi