Nëna i vuri flakën vetës

Nëna i vuri flakën vetës    

  • Teksti , muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

 

Më 27 Prill 1999 –

Të dy djemtë e  Pashkës – forcat serbe ia vranë !

Ia vranë të dy  djemtë në Masakrën e Mejës –

Pa iu pas kurrë  hak , as hile  gjatë jetës  !

 

N’ fshatin Mejë , në rreth t’ Gjakovës –

Masakër e madhe ishte ba !

Të dy djemtë  nënë  Pashkë lokes –

N’ atë masakër iu kishin vra !

 

Nëna Pashkë , qante pa ndalë –

S’ mund t’i jepte vetit gajret !

Ma nuk kishte asnjë djalë ,

As nuk kishte me kënd t’ flet !

 

Dhembje e madhe e shumë siklet –

Për humbjen e djemve t’ vet !

Në vitin 2003 ishte nisë nëna  me shkua –

Te varrezat djemtë e vet , me homazhe me  i nderua !

 

Te shkurret prapa gurit mbërrin –

Kishte fshehur një bidon me benzinë !

Pasi kishte kryer ritualin e vizitës te varrezat e djemve –

Ajo ia kishte vënë flakën vetës !

 

Vetëm tri ditë pasi ia kthyen

N’ Kosovë  eshtrat djemve të saj ,

S’ mundej ta kalonte jetën  mbyllen ,

Veç me mall edhe me vaj !

 

Trupat e tyre u gjetën në varrezat masive –

Të fshehta në Batajnicë nga forcat e shkive !

Sot , ata  prehen n’ amshim në varrezat e Mejës –

I kujtojmë , s’i harrojmë kurrë sa të jenë jeta e jetës !

 

Tri ditë pasi ia kthyen eshtrat e djemve të saj ,

Nga Masakra e Mejës –

Nëna Pashke Krasniqi – Markaj ,

Ia vuri flakën  vetë – vetës !

 

Gjilan, 27.04.2020 v.             Demir KRASNIQI