Ndryshimi

Përgatitja dhe zgjedhja: rm/filolet

Ndryshimi do të thotë se ajo që ishte më parë nuk ishte e përkryer. Njerëzit duan që gjërat të jenë më mirë.

Esther Dyson

Njerëzimi është më tepër i prirur të vuajë, se sa të luftojë për të larguar format me të cilat është mësuar

[Thomas Jefferson (1743-1826)]

 

Kishte ndryshuar aq shum, sa që mezi më njohu.

 Frédéric Dard

 

Të gjitha ndryshimet, madje edhe për ato që lakmojmë, kanë melankolinë e tyre; për atë që kemi lënë pas nesh është një pjesë e vetes sonë; ne duhet të vdesim për një jetë para se të mund të hyjmë në një tjetër.

 Anatole France

 

Çdo ndryshim, madje edhe ndryshimi për të mirë, gjithmonë përcillet me pengesa dhe shqetësime.

Arnold Bennett

 

Kushdo që mendon se ka siguri në numra nuk ka shikuar në faqet e tregut të aksioneve.

Irene Peter

 

Vetë ndryshimi është i përjetshëm, i përhershëm, i pavdekshëm.

Arthur Schopenhauer

 

Ndryshimi sjell mundësi.

Nido Qubein

 

Ndryshim në të gjitha gjërat është i ëmbël.

Aristoteli

 

Të gjitha ndryshimet nuk janë rritje, sikur që të gjitha lëvizjet nuk shkojnë përpara.

Ellen Glasgow

 

Ndryshimi është e vetmja konstant. Varësia është i vetmi mëkat.

Denise McCluggage  

 

Ndryshimi do të thotë se ajo që ishte më parë nuk ishte e përkryer. Njerëzit duan që gjërat të jenë më mirë.

Esther Dyson

 

Çdokush mendon për ndryshimin e botës, por askush nuk mendon për ndryshimin e vetvetes.

Leo Tolstoy

 

Zoti më jep qetësi për t’i pranuar gjërat që unë nuk mund t’i ndryshoj, kurajo për t’i ndryshuar gjërat që unë mund, dhe urtësi për të ditur dallimin.

Reinhold Niebuhr

 

Ai që nuk i aplikon terapitë e reja duhet të pres të këqijat e reja, sepse koha është inovator i madh.

Francis Bacon

 

Nëse ka ndonjë gjë që ne dëshirojmë të ndryshojmë në fëmijën, ne duhet së pari ta shqyrtojë atë dhe të shohim nëse kjo nuk është diçka që mund të ndryshohet më mirë në veten tonë.

Carl Jung

 

Nëse nuk ndryshojmë, ne nuk rritemi. Nëse nuk rritemi, ne nuk jetojmë me të vërtetë.

Gail Sheehy

 

Nëse jeni në situatë të keqe, mos u brengosni do të ndryshoj ajo. Nëse jeni në situatë të mirë, mos u brengosni do të ndryshoj ajo.

John A. Simone, Sr.

 

Kjo është fatkeqësia më e madhe e njerëzve kush më së shumti frikohet të ndryshoj.

Minjon McLaughlin

 

Vetëm njerëzit më të menqur dhe më budallenjtë kurrë nuk ndryshojnë.

Confucius

 

 Nganjëherë vendimet më të vogëla janë ato që mund ta ndryshojnë jetën tuaj përgjithmonë.

Keri Russell

 

E vetmja mënyrë për të krijuar kuptim nga ndryshimi është që të zhyteni edhe më thellë në të, lëvizni me të, dhe bashkoheni në valle.

Alan Watts

 

Mendja e ka saktësisht të njëjtën fuqi si duartë, jo vetëm për ta kuptuar atë, por edhe për ta ndryshuar.

Colin Wilson

 

Bota e urren ndryshimin, por ajo është e vetmja gjë që ka sjellë progres.

Charles Kettering

 

Ata duhet të ndryshojnë shpesh, kush dëshiron të jetë konstant lumturi apo i urtë.

 Confucius

 

Gjërat ndryshojnë për keq spontanisht, në qoftë se ato nuk ndryshojnë në të mirë qëllimisht.

Francis Bacon

 

Ne të gjithë kemi ndryshime të mëdha në jetën tonë që janë pak a shumë një shans e dytë.

Harrison Ford

 

Ajo që ne e quajmë progres është shkëmbim i një telasheje me një tjetër telashe.

Henry Ellis

 

Pa pranuar faktin se çdo gjë ndryshon, ne nuk mund të gjejmë qetësi të përsosur. Por për fat të keq, edhe pse kjo është e vërtetë, është e vështirë për ne ta pranojmë atë. Sepse ne nuk mund ta pranojmë të vërtetën e përkohshmërisë, ne vuajmë.

Shunryu Suzuki

 

Pa ndryshim, diçka fle brenda nesh, dhe rrallë zgjohet. E përgjumura duhet të zgjohet.

Frank Herbert

 

Ju duhet të jeni ndryshim të cilin dëshironi ta shihni në botë.

Mohandas Gandhi