Ndërron jetë shkrimtari i madh shqiptar Dritëro Agolli

Sot më 3 shkurt  ndërroi jetë shkrimtari i madh shqiptar Dritëro Agolli.

Agolli lindi në Menkulas të Devollit ku mori mësimet e para për të vazhduar  gjìmnazin në Gjirokastër, shkollë kjo me traditë të madhe e shembullore. Studimet e larta të letërsisë i mbaroi në Petërburg të BRSS.

Veprat:

Në rrugë dolla, 1958
Hapat e mia në asfalt, 1961
Zhurma e erërave të dikurshme, 1964
Shtigje malesh dhe trotuare, 1965
Mesditë, 1968
Komisari Memo, roman, 1969
Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo, roman 1973
Nënë Shqipëri, 1974
Njeriu me top, 1975
Fjala gdhend gurin, 1977
Trëndafili në gotë, roman, 1980
Fytyra e dytë, dramëMosha e bardhë, dramë
Udhëtoj i menduar, 1985
Njeriu i mirë, tregime
Kalorësi lakuriq, roman – 1996
Arka e djallit, roman – 1997
I përndjekuri i dashurisë, poezi – 2013
Prit edhe pak, poezi – 2016