Miqësia

 “Miqtë janë ilaç për zemrën e plagosur.

(?)

 

Nganjëherë miqësia përfundon në dashuri, por rrallëherë dashuria në miqësi

[Charles Caleb Colton]

 

 Kur njëri nga miqët të thot:” Ç’ke bërë ti për mua?”, miqësia merr fund. Kur të thot: “Të kam lypyr ndonjherë diçka?”, aty as që ka pasur ndonjëherë miqësi të sinqert.

[Filolet]

 

Mikja ime më e mirë është pasqyra, kur unë qaj, ajo nuk qesh po qanë me mua.

[Dana] (Postim)

 

Miqësia pa besim, është lule pa aromë
[Laure Conan] (“Angéline de Montbrun”)

 

Kush kërkon mik pa gabime do të ngel pa miq.
[Proverbë turke]

 

Miku i mirë në ditë të vështirë.
[Shqiptare]

 

Vëlla për vëlla, djathi me pare.
[Shqiptare]

 

Sa kisha pula et çurana, pata miqë pata jarana!
[Shqiptare] (Letërsi gojore)

 

Rrëfimi.- E harrojmë gabimin kur i rrefehemi dikuj, zakonisht ai dikushi nuk e haron.

[Friedrich Nietzsche, 1844-1900]

 

Politika e shnatyron dhe shkatërron miqësinë.

[Tahar Ben Jelloun]

 

 Lum ata që japin pa iu kujtuar më dhe marrin pa e harruar.

[Elizabeth Bibesco]