MIKJA E MADHE E KOSOVËS

Demir KRASNIQI

MIKJA E MADHE E KOSOVËS

Lavdi zonjës Medlin Ollbrajti –
Gjithë çka foli – fjalën e mbajti !
N’ 10 – vjetorin e Pavarësisë –
Uron Kosovën e krenarisë !

“O ju miq nga mbarë Kosova –
Krenohem që ju ndihmova ,
Ta formoni shtetin tuaj ,
Fjalët e mia nuk i luaj !”

Kështu ishin fjalët e mikës –
Sekretares së Amerikës !
Mikës së madhe të Kosovës –
Që i dha shembull gjithë botës !

Sekretares Medlin Ollbrajti –
Fjala e vepra mbarë i vajti !
N’ 10 – vjetorin e Pavarësisë –
Uroj Kosovën me fjalë t’ mirësisë !

“Ndoshta na ndanë oqeani ,
Por , Kosovën ma donë xhani !
Kosovën dhe popullin e sajë –
Gjithnjë në mendje i mbajë !…

M’ pyesin njerëzit e kontinentit –
Për t’ arriturat si Sekretare e Shtetit ,
Me të cilat unë krenohem
Dhe për to mund të lavdërohem !…

Unë flas lirshëm para botës ,
Amerikës dhe Evropës …
Krenaria ime para gjithë botës –
Është ndihma që i dhashë Kosovës !

Që ta shpalli Pavarësinë –
Populli i saj ta gëzojë Lirinë !
Që Kosova të ketë shtet ,
Vetëvendosje , sovranitet !

Gjatë këtyre 10 viteve kalimtare ,
Unë gjithmonë kam qenë krenare ,
Për hapat që Kosova i ka ndërmarrë –
Drejt stabilitetit më të madh !

Në rrugëtim drejt përparimit ,
Me hapa të integrimit –
N’ bashkësinë Euro – Atlantike ,
Përmes rrugëve paqësore mike !

Dashuri kam për Kosovën –
Kam dëshirë të mos vonohen !
Dëshiroj të përparoni –
N’ mënyrë të duhur të zhvilloheni !

Gjatë tërë jetës sa kam punuar –
Përvoja më ka mësuar ,
Se zhvillimi politik dhe ai ekonomik ,
Janë t’ pandashëm pikë për pikë !

Mënyra më e mirë drejt zhvillimit ,
Është përtëritja e përkushtimit ,
Ndaj lirisë dhe demokracisë –
Për të mirat e gjithë njerëzisë !

Se sundimi i shumicës –
Varet nga drejtat e pakicës !
Kur gëzojnë t’ drejtat barabar –
Çdo gjë n’ jetë shkon mirë e mbarë !

Përparimi dhe ndryshimi ,
Që kërkon gjithmonë njerëzimi –
Asnjëherë nuk janë të lehta ,
Për t’ arritur në rrugë të veta !

Duke pasur parasysh vullnetin e kohës
Dhe qëndrueshmërinë e popullit të Kosovës –
Besoj në të ardhmen edhe ju premtoj ,
Se do të bëjë çmos që të ju ndihmoj !

Sukseset e juaja , ma forcojnë kraharorin ,
Ju uroj nga zemra :Gëzuar 10 – vjetorin !
Ju jap fjalë të nderit : Do të jam pranë jush ,
Punoni me zell – s’ mund t’ ju mposhtë askush !”

Gjilan, më 16.02.2018. Demir KRASNIQI