Më dehu era e vjeshtës

Poezi nga Xhevahir Cirongu

 

Më dehu era e vjeshtës

Era e detit  befas tek unë erdhi

Me mall dallgësh ajo më përqafoj;

Buzëqeshjen e puthjen e ndezur

Më la në buzë, pastaj s’e di nga shkoj!

 

Është erë vjeshte dhe bën pak ftohtë

Në perëndim retë gri varur seç rrinë,

Vajtueshëm nga qielli papritur pikon lot

Kjo vjeshtë e parë sërisht seç zuri të qajë.

 

Natyra e zhveshi kostumin e gjelbër

Era e detit e dehur prap erdhi,

Me të zjarrta ngjyra i veshi pemët

Te ngjyrat e gjetheve të vjeshtës

Edhe Van Gogh e ngjeu penelin.

 

Gjithë ngjyrat e fustanit vjeshtak

Vallzojnë nëpër degët e pemëve,

Sa bukur i shkon vjeshtës kostumi i artë!?

Marrëzisht më dehu era te Ura e Psherëtimave ,

Dhe shirat e vjeshtës  sërisht u kthyen prapë.

 

      Durrës, 02  Tetor 2017

Shënim: Ura e Psherëtimave , Venecie, Itali.

            Piktor Holandes, Vincent Van Gogh