Matthew: Haiti i goditur, qindra të vdekur – Florida iu shmang më të keqes

I shkatërruar nga uragani Matthew në fillim të kësaj jave, Haiti vazhdon të numëroj vdekurit, numri i të cilëve u rrit në 842 viktima. Të premten, stuhia preku në brigjet e Floridës, një shtet që duket se kashmangur më të keqen, por me një rrezik të ujërave në rritje.

Raporti i fundit i përgatitur nga Reuters, raporton Filolet, në bazë të shifrave të dhëna nga ekipet e mbrojtjes civile janë 842 të vdekur dhe mijëra dhe të zhvendosur.  Senator haitian Hervé Fourcand i zgjedhur në rajonin e jugut, pak kohë më parë, foli për 400 viktima, por tha se një numër i qyteteve ka mbetur i paarritshëm për disa ditë pas ardhjes së Matthew.