MASAKRA E MANASTIRIT

D. Krasniqi

Vitet shkojnë, kënga këndohet –
Historia do t’ kujtohet !
Kujtojnë vatrat e Ilirit –
Masakrën e Manastirit !

Kujtojnë tmerrin e vërtetë ,
Më 9 Gusht 1830 –
Osmanlinjtë pushtetarë ,
Vranë afër 1000 shqiptarë !

Rreth 1000 i pushkatuan ,
Rreth 500 i arrestuan !…
Manastirin n’ gjak e shtruan –
T’ gjithë shqiptarët i tmerruan !

Këta të vrarë dhe t’ arrestuar ,
N’ këtë Masakër që kanë pësuar ,
Që u banë viktima t’ plojës –
Qenë  elita kombëtare  e kohës !…

Shqiptarët kudo që jetojnë –
Këtë Masakër do ta kujtojnë !
Viktimat e  kësaj elite –
Do t’ kujtohen  ndër shumë vite !…

Kjo Masakër vdekjeprurëse ,
Shtyu elitën shtetformuese ,
100 vjet prapa fqinjësisë –
T’ shpallin aktin e Pavarësisë !

Këtë Masakër të paparë –
Do ta kujtojnë çdo shqiptarë !
Ishte organizuar  me tradhti –
Vranë shqiptarët në pabesi !

Osmanlinjtë me plane tradhtare ,
Me synime gjakatare –
T’ gjithë këta njerëz  t’ elitës shqiptare ,
I  ftuan në një ceremoni zyrtare !

N’ parakalim ku qenë ushtarët ,
Urdhërojnë  togun t’i kthejë  armët –
Drejt  vendit  ku qenë  shqiptarët
Dhe  ndaj tyre t’ hapin zjarret !

Masakrën e Manastirit duhet përkujtuar
Dhe shqiptarët  mirë duhet vetëdijesuar !
Kurrë okupatorit nuk duhet besuar –
Interesat  kombit nuk duhet tradhtuar !
Gjilan, më 09.08. 2016.    Demir KRASNIQI