MASAKRA E LUBOTENIT

Demir KRASNIQI

MASAKRA E LUBOTENIT

12 Gusht 2001 –
N’ Luboten ndodhë tmerr i zi !
N’ Luboten kjo datë e dhembshme –
Përkujton masakrën e tmerrshme !

Atë ditë forcat e sigurisë ,
Të gjakpirësve t’ Maqedonisë ,
Aksion kishin ndërmarrë –
Na i vranë 10 civil shqiptarë !

Më 12 Gusht 2001 –
N’ mëngjes herët forcat kanë hy !
Polici e ushtarak –
Mbi shqiptarë të derdhin gjak !

Hynë në fshatin Luboten –
Banë masakër si n’ asnjë vend !
Banë masakër të paparë –
I vranë dhjetë civil shqiptarë !

U tmerrua gjithë bota mbarë –
E vranë fëmijën 6 – vjeçar !
6 – vjeçar u vra fëmiju ,
Që quhej Erxhan Aliu !

N’ këtë masakër taksirati –
Na është vrarë Dalip Murati !
Nam të madh bëri dushmani –
Na është vra Muharrem Ramadani !

Në familje e n’ fshat të vetin –
Na e vranë Memet Memetin !
Kriminelët nuk njohin turpin –
Na e vranë Rami Jusufin !

Kriminelët na e banë namin –
Vranë Xhelal e Sulejman Bajramin !

Kriminelët s’ ngihen gjak shqiptari –
U vra Kadri e Bajram Jashari !
Për mëkat nuk dinë katili –
Na u vra Atullah Qaili !

Në këtë fshat armiqtë e zi –
Dogjën 14 shtëpi !
100 banorë u arrestuan –
Nëpër burgje u keqtrajtuan !

Këtë masakër sllavët e pa besë –
E ndërmorën ndaj UÇK-së ,
Që dyshonin ditë e natë ,
Se ata janë në këtë fshat !

Vebi Bajrami çka ka thanë –
Para syve vëllain ma vranë !
Vdekjes s’ vëllait për t’ iu bindë –
E shtypën me autoblindë !

Për Vebiun e familjes s’ ndershme –
Kjo masakër është më e tmerrshme ,
Që ka ndodhur ndonjëherë
Dhe s’ harrohet kurrë njëherë !

Atë ditë t’ zezë , në atë masakër –
Vebi Bajramit iu vranë dy vëllezër !
Babën plak ia kanë plagosur ,
Atë , me dy vëllezër i kanë burgosur !

Rrëfen Vebiu , tregon dhimbjen –
Sa vështirë t’ shohësh familjen ,
Që po t’ shuhet para syve ,
S’ ke mundësinë të bësh ndërhyrjen !

Gjilan, më 14. 12. 2017. Demir KRASNIQI