MALËSIA E GOLLAKUT NA MBETI E SHKRETË

MALËSIA E GOLLAKUT NA MBETI E SHKRETË

  • Teksti , muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

 

Prej se  u harruan ninullat e nënës –

Në fshatin  Tugjec ma nuk ka  as një nxënës !

 

Prej se në pushtet na erdhën ca dhunues –

Në fshatin Tugjec ma  nuk ka  asnjë mësues !

 

Prej se në pushtet erdhën bijtë e ahmakut –

Dolën ua vunë drynat shkollave t’ Gollakut !

 

Prej se në pushtet na erdhën  axhami –

Në fshatin Tugjec  ma nuk shkojnë  njerëz n’ xhami !

 

Prej se në pushtet na erdhën njerëz t’ pa fe –

Na i mbyllen xhamitë dhe u rrënuan për dhe !

 

Prej se në pushtet na erdhën horra e horre –

Në fshatin Tugjec ma  nuk shkon  kush n’ shitore !

 

Prej se në pushtet na erdhën disa ujq –

Në fshatin Tugjec  ma nuk ka  n’ toka bujq !

 

Prej se në pushtet na erdhën hangari  –

Në fshatin Tugjec  ma nuk ka  kund bari !

 

Prej se në pushtet na erdhën defatore –

Në fshatin Tugjec  ma nuk ka  magjetore !

 

Prej se në pushtet gjithkush u ba hyqymet –

Në fshatin Tugjec ma kush nuk mbledh bylmet !

 

Prej se në pushtet na erdhën kapanak –

Në fshatin Tugjec ma  nuk ka  kund konak !

 

Prej se në pushtet na erdhën krye lakra  –

Në fshatin Tugjec ma nuk banë askush dasma !

 

Prej se në pushtet na erdhën krye kepa –

Në fshatin Tugjec ma nuk përkunden djepa !

 

Banorët nga këto fshatra s’ di ku na kanë tretë –

Malësia e Gollakut na  mbeti   e shkretë !

 

Gjilan, më 18.04.2020 vj.     Demir KRASNIQI