LAKMIA

Citate të zgjedhura

Lakmia është asht në fyt.
[rm]

( Aty) Ku udhëheqin injorantët, edhe buka është helmuese.

Filolet

Pasuria publike kërkon që të tradhtojmë, të rrejmë dhe të masakrojmë.

[Montaigne] (filozof francez, 1533-1592)

Syri nuk plaket kurrë.

[Skender Gjocaj](postim)

Po të mos ishte padrejtësia, drejtësisë as që do t’ia dinjim emrin.

[Herakliti] (filozof grek, -576-480)

Poqese je duke u mbytur në ujë, mos lyp ndihmë me: “Jepma dorën!”  po me: “Ja dorën!” dhe shpëton.

[Filolet]

Kënda e korit njeriun.

[Shiptare]

Syri i urët nuk ngopet.

[Shiptare]  

Kush lakmon të huajën e humb të veten!

[Filolet]

Ëndja dhe këndja e koritin njeriun.

[Filolet]

Kërko pak që të marrësh më shum !!!

[SockratD] (postim me pseudonim)

Kush lakmon tepër, ngel pa hiq.

[Anonime] (postim)

Kafshata e huaj ngelë në fyt.

[Popullore]

Lakmiqarët më të paskrupullt janë politikanët.

[Filolet]