Kushti i një mundësie aleance bashkëqeverisëse LVV-LDK (2)

Kushti i një mundësie aleance bashkëqeverisëse  LVV-LDK (2)

Nga Skënder Sadri KAPITI

Edhe së pari nëse Vjosa Osmani “rikthehet” dhe më së miri nëse ajo zgjidhet kryetare e LDK-së  pasi  LDK-së i duhet patjetër VETING-u nëse ajo pretendon që të bëhet alternativë potente politike dhe më pas edhe të bashkeqeverisë me LVV;  dhe  nëse Vjosa  e merr drejtimin e LDK-së apo edhe nëse largohen pengmarrësit e LDK-së si “kalibri” Mustafa me kompani e që do të ishte shans i madh edhe për ripërtërtjen e LDK-së; por edhe tjetra, në pamundësi të  mundësisë së parë,  dhe nëse Vjosa Presidente edhe nëse ajo kalon edhe në VETËVENDOSJE, apo edhe nëse ajo formon një parti të re,  bashkëqeverisja LVV -Alternativa Osmani, ose  Kurti-Osmani do të vazhdojë për shumë kohë, sepse kjo i duhet Kosovës. Nëse LDK reformohet dhe disa apo te gjithe deputetët e saj i bashkohen dhe e mbështesin Vjosa Osmanit atëhere natyrshëm vjen edhe bashkëqeverisja LVV-LDK (2).