Kush i mbyllë shkollat shqiptare

Kush i mbyllë shkollat shqiptare

  • Teksti , muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

 

O, n’ këmbë janë ngritë , o , do faqezi – e ,

Donë me i mbyllë , o , shkollat n’ Malësi – e  !

Kush ia mbyllë , o ,   shkollat Malësisë – e ,

Do t’i  mbyllen  dyert  e shtëpisë – e !

 

O, kush ia mbyllë , o, shkollat Gollakut – o,

Do t’i  mbyllen dyert  e konakut !

Kush ua vënë , o,  shkollave drynin – o,

Zoti i Madh ,do t’ ia verbon syrin !

 

O, kush ia mbyllë, o, shkollën Tugjecit – o,

Do të  bëhet , o , darka e dreqit !

Kush ia mbyllë , o , shkollën Strezocit – o,

Do të bëhet  darka e Leskocit !

 

O, kush ia mbyllë , o, shkollën Krilevës – o,

Do të bëhet darka e Kralevës !

Kush  ia  mbyllë  shkollën  Busavatës – o,

Do të çmendet në  gjumë të natës !

 

O, kush i mbyllë , o, shkollat n’ katunde –

S’ do t’ ketë fëmijë , o, n’ djep me përkund – e !

Kush i mbyllë , o, shkollat shqiptare –

Rrënja e tij , o, do t’ i  del fare !

 

Gjilan, më 12. 09. 2019 .     

Demir Krasniqi