KUSH E VRAU XHEMAJL MUSTAFËN ?

KUSH E VRAU XHEMAJL MUSTAFËN ?

Shkruan: Refiqe R.Hamiti

Shteti i kurdis vrasjet.

Shteti i zbulon vrasjet.

Shteti i mbulon vrasjet.

Shteti i mbron vrasësit.

Asnjë vrasës nuk mund të marr frym i lirë dhe i qetë në shtet, përveç urdhërdhënsit e pushtetit.

Asnjë vrasës nuk mund të jetojë i lirë dhe i qetë në shtet, përveç vrasësit e pushtetit.

Asnjë vrasës nuk ka mundur të mbijetojë pasi e ka egzekutuar vrasjen .

Kush e vrau Kolonel Ahmet Krasniqin?

Kush e vrau Xhemajl Mustafën?

Kush e vrau Kolonel Tahir Zemajn?

Kush e vrau Bekim Kastratin?

Kush e vrau Sabahate Tolajn?

Pse edhe sot më 23.11.2021 e përsëris pyetjen :Kush e vrau Xhemajl Mustafen ?

Cilës kategori njerëzore dhe fisnike i takojmë ne, që si popull për shekuj me radhë kemi qenë masha e vëllavrasjes, që s’jemi kërkah, për me kërkue drejtësi,me zbulue drejtësi për më të dashurit tanë, nga vet fakti se lufta e fundit në Kosovë, ka përfundue qe dy dekada dhe njerëzit e mirë na u kanë vra rresht,për pesë vjet të përfundimit të luftës me serbo-çetnikët, që së paku me gjet busullen drejtuese për me ua lehtësue dhimbjen familjarve të Xhemës dhe shumë të vrarve në Kosovë nga atentatet e kurdisura !?

Viiktimat më tragjike janë ata që u vranë në mënyrë të heshtur, fshehurazi dhe tinëz, u helmuan nga ushqimi dhe nga pijet, mbeten viktima të pashpallura ndër shqiptari, në të gjitha kohërat e egzistencës së shqiptatizmit.

Vrasjet ,me atentat të përgatitur , e të projektuara nga dora e zgjatur e kriminelëve përbrenda ”kopshtit magjik”,të SHIK dhe policis ,tash na sillen vërdall duke aluduar që koha u vjetrua dhe vrasja e vjetruar duhet të mbetet topsekret i mbyllur për opinjon sepse po të zbulohet vrasja e Xhemës ,për disa intelektual dhe elitë e qirrur shqip-shqip,sjell disfatë partish që ka me i’u zhduk edhe rrënjët e egzistimit,siç nuk egzistojnë as ata që po thonë se ishim thursit dhe qepësit e UÇK.

Gjithmonë kam menduar se :

E vetmja rrugë e vrasjeve që na dërgonte në Kosovë, ishte rruga Serbi- Serbia dhe bashkëpunimi me miqt e ndershëm shqiptar,që ua ka pas qefi shumë parat e fituara mbrenda natës .

Dhe, e vetmja zgjedhje është miqësia , që duhet patjetër të lind në mes serbëve, se disa shqiptarët kurrë nuk janë ndalë së miqësuari, dhe nuk janë ndalë së luturi Serbinë për miqësi.

I vetmi njeri që e di terminologjinë e miqësis, që ka dit, të flasë në emër të Kosovës, për t’ia shpallë miqësin Serbisë, kështu shkreti’shi dhe pakufij, ishte “elita prirëse e ish-ushtrisë sonë” dhe bartësit e emrave foljor që paralajmëronin pranverat e gjelbërta me lule në Kosovë çdo ditë dhe natë duke u përulur më shumë para varreve të serbeve në Kosovë ,sesa te varrezat e Jasharajve.

Dilema dhe analiza ime nga ajo se çka kam hulumtuar dhe lexuar qe njëzet e një vjet pas lufte , për vrasjet e njerëzve të mëdhenjë,që ishin të afërmit e Presidentit të moderuar shqiptar Ibrahim Rugovës, më e dhembshmja dhe më e rënda është atentati dhe vrasja e Xhemail Mustafes, njeriut të urt të fjalës tonë shqipe dhe krahut të djathtë të Rugovës. Dhe mos interesimi i krerëve të LDK të kumtojnë vrasësin ,që udhërdhënsi i .Xhemajl Mustafes mbahen enigmë edhe pse krerët e rendit të brenshëm i kishin nga radhët e tyre .

Sot politika dhe rendi i brenshëm heshtin.

Familjarë të të vrarve ,për të afërmit e juaj, mos pushoni të qetë në shtëpit e juaja.

Sepse njerëzit e vrarë nuk pushojnë në varret e tyre, duke e pritur fundin e botës që na bashkon.

Kërkoni me ngulm t’i gjejmë vrasësit e prindërve,vëllezërve dhe motrave të juaja.

Mos i leni të qetë,thyejani qeverinë me derë e dritare, edhe ata kanë thyer .

Nëse qetësia e varrit është më e bukur se jeta, mos e pranoni heshtjen dhe atë bukuri gjersa t’ua gjejnë vrasësit atyre që na i vran në pikë të ditës.

Mos i falni vrasësit tuaj, mos gaboni si predikuesit e fesë.

Vrasësi duhet të dënohet dhe ta drejtojë gishtin, me na i hap sytë,se kush i detytoi me zbraz plumb mbi njerëzit më të zot që i pati kombi ynë!?

As ëndrrat tona, e as ëndrrat e të vdekurve nuk na e tregojnë rrugën kah me shku’ për me mbërri deri te e vërteta dhe dhimbja.

Hapi i juaj hap dosje, zëri i juaj qjerr maska,grushti i juaj rrëzon banda.

Unë boll kam bërtit ,por s’po më dëgjon askush…

PS:

Shteti i zbulon vrasjet.

Shteti i mbulon vrasjet.

Ka qenë në sektorin më të ndjeshëm të shtetit urdhërdhënsi i atentatit mbi Xhemail Mustafen.

Asnjë vrasës nuk mund të jetojë i lirë dhe i qetë në shtet, përveç vrasësit e pushtetit.

Ata i vran çdo ditë sepse nuk ishin si ata.

Bashkëpuntorët e afërt të shallit e deshtën shumë Kosovën e Pavarur,por shalli arkitekti i Kosovës, bashkë me Xhemajl Mustafen,ishin qendra e artit intelektual,besnik dhe hartues të vërtet të shtetit të Kosovës.

Shteti i dinë të gjitha këto ,por s’ kanë guxim askush nga Akademia e Kosovës me shkrue libra se kush i vrau heronjët?