KURT KRASNIQI NGA KOLMEKSHI

KURT KRASNIQI NGA KOLMEKSHI

 

Do t’ thurë vargje për kujtime –

Për të parin e familjes sime !

Në këto vargje do t’ a ngjeshi –

Kurt  Krasniqin nga Kolmekshi !

 

Kurt Krasniqi  e la vendlindjen –

Drejt Kosovës e  mësyu lindjen !

La Kolmekshin dhe Kolgecin –

Në Gollak e mësyu Tugjecin !

 

Në Tugjec , Kurti kish ndalë –

Tre djem , Zoti ia kishte falë !

Tre djem t’ Kurtit , djem hallall –

Prej tij u bë një mëhallë !

 

Në Tugjec , shkëlqente  rrezja –

N’ mëhallë t’ Kurtit , u banë 8 breza !

8 breza kur u banë krejt –

N’ mëhallë t’ Kurtit , askush nuk mbet !

 

Deri pas Luftës së Dytë Botërore –

N’ Anadoll , shpërnguleshin prore !

Duke shkuar në Turqi –

Shumë kanë mbet n’ Maqedoni !

 

Nëpër viset kosovare –

Shkuan n’ shumë qendra qytetare !

Prej Tugjecit të malësisë –

Shumë ia mësynë edhe Shqipërisë !

 

Regjimi sllavo – komunist –

Na e solli një krizë të pistë !

Shumë shqiptarëve , shumë evlat –

Shkuan n’ kurbet në Beograd !

 

Pas regjimeve komuniste –

Vërshuan sulmet shoviniste !…

I lanë vatrat e Kosovës –

Ua mësynë shteteve të Evropës !

 

Ua mësynë shteteve të Amerikës –

Veç me shpëtua disi prej frikës !

Shkuan n’ shumë shtete të Azisë ,

Të Afrikës , t’ Australisë ! …

 

Kështu kaluan rreth 300 vjet –

Lagja e Kurtit , n’ Tugjec mbet shkret !

Prej 8 brezave , askush nuk mbet –

Njeri t’ gjallë s’ ka kush të pret !

 

Ara , livadhe  janë mbet të djerra –

Janë mbushë kaça , janë mbushë thera !

Kanë mbet shkret  rrugë  e themele –

Krejt janë mbyllë , janë bërë  zabele !…

 

Gjilan, më 09.03.2019.         Demir KRASNIQI