Ku ishin dje.., ata të cilët sot po udhëheqin Kosovën ? ! Për ta një ditë do të fletë Historia

Nga: Ramiz  Dërmaku
Cdo popull ka historinë e vetë pra edhe populli shqiptarë ka historinë e tij. Gjatë historisë edhe tek populli shqiptarë ndodhën apo themi se u zhvilluan  gjëra, të mira.., të këqia por nuk mungoi asë lufta. Gjatë historisë populli shqipëtarë hoqi të zitë e ullirit nga armiqët e tanë. Gjatë historisë edhe nga gjiri i popullit tonë linden atdhetarë, e patriot koka të afta intelektuale të cilët flijuan jetën duke e mbrojtur popullin shqiptarë nga armiqët e shumtë. Ato koka të afta, të cilat  e udhëheqnin popullin shqiptarë në rrugë të drejtë.., me  shumë sukses, guxim dhe krenari i dolën zot popullit të vetë dhe nuk lejuan që të zhduket apo edhe të asimilohet populli ynë. Gjatë historisë një pjesë e lavdishme e popullit tonë punoi dhe e mbajti gjallë zjarrin e dashurisë i cili mbi bazën e të cilës janë inspiruar njerëz që kanë lënë gjurmë në të dhe e kanë mbajt këtë popullë në këmbë . Sikur dje edhe sot gjeneratat e reja janë bartëse të proceseve shoqërore, çdo popull ka patur,por rionia jonpor rionia jonë e ka dëshmuar vehten me aksione kombëtare,ajo  sot  po marshon me hapa gjigantë për ndertimin mbrojtjen dhe zhvillimin e popullit të vetë. Mirëpo nga rinia jonë një pjesë e vogël atdhetarësh kurrë nuk pushoi duke e mbrojtur çështjen kombëtare dhe po ata kurrë nuk e njohën  ish. regjimin serbo sllavë. Një pjesë e rinisë sonë sot po rritet ne diaspore  , shkollohet e edukohet në  ne një mënyrë tjetër.., gjeneratat e reja që po rriten në diasporë viteve të fundit luftën e Kosovës ose zhvillimet e 97 ne Shqipëri ose ato të Kosovës në 81-shin, 91-shin i kanë krejt të panjohura dhe vetëm të dëgjuara. Sot disa“Liderë“të partive, institucioneve tona shtetërore shumë pakë kanë mësuar për historinë e vërtetë, s fidat nepër të cilat kaloi populli shqipëtarë. Disa“lderë“bile janë këta që dinë të shkojnë shumë thellë në debate partiake përderisa nuk e kanë iden se kë po mbrojnë dhe ku ishin ata për të cilët flasin kur historia i kërkojë! Ku ishin..? A ishin në Kosovë ..? Cka bënin ? !“ gjeneratat e reja që po rriten në Kosovë , trojet etnike dhe ato  në diasporë shumë pak dijnë për  luftën e Kosovës ose zhvillimet e 97 ne Shqipëri, ose ato të Kosovës në 81-shin, 91-shin i kanë krejt të panjohura dhe vetëm të dëgjuara, bile janë këta“politikaj“ të krahut  majtistë, marksistë, leninistë, enverist, komunist, nanoistë, egoistë, karrieristë., të cilët po e keqpërdorin pozitën dhe po i japin të drejtë  vetit të mbajnë edhe tryeza të rrumbullakëta, konferenca për gazetarë. Mediat e shkruara si dhe ato elektronike rëndësi më të madhe duhet kushtuar këtyre ngjarjeve të cilat në historinë  tonë por edhe në ate që do të  vie, do të mbesin shembull dhe inspirim se si duhet të mbrohet e luftohet për Lirinë e Atdheut. Disa leninist, marksistë, enveristë, stalinistë, karrieristë .., bënë po qka nuk bënë.., ata dinë të shkojnë shumë thellë në debate partiake përderisa nuk e kanë iden se kë po mbrojnë dhe ku ishin ata për të cilët flasim ne.
Heret apo vonë .., historia do ti dënojë, të gjithë ata që e  penguan luftën për zgjedhjen e çështjes sonë kombëtare.