Këlyshi i Serbisë, Baton Haxhiu, paditet në gjyq
Shkruan: RESHAT BADALLAJ-ZHURIANI

Tashmë, këlyshi i Serbisë fashiste, spiuni i UDB-së famëkeqe dhe langoi i Jovica Stanishiqit, u zbulua lakuriq nga populli se punon pandërprerë për interesa të tyre SERBO-FASHISTE. Nuk thuhet kot nga anët e mia të origjinës, në Zhur të krahinës së Lumës, se “QENI LEH ATY KU HA” dhe ky ka kohë që përmes kanalit televiziv KLAN KOSOVA ALIAS KLAN SERBIA, që financohet nga regjimi gjakatar serbian dhe banda besnike e tyre që quhet Devolli, për të përçarë shqiptarët krejt kjo që të çojë ujë në mullirin e Serbisë. Serbia, kemi thënë disa herë, se e ka dorën e gjatë dhe pikërisht di ku i prek shqiptarët dhe futi këtë langua,Baton Haxhiun, me tradita të moçme, babë e babagjysh, kundër kombit shqiptar në përgjithësi, në gjirin më të ndjeshëm shtetëror.

Tellalli i Beogradit

Ky langua u bë këshilltar i Kadri Topuzit, kryeplak i Kuvendit rrugaçësh e vagabondësh, të mbushur plot e përplot me vagabondë e kopilë, futi dhe bëri këshilltar edhe në zemër të Qeverisë shqiptare në Tiranë, te Edvin Kristaq Rama dhe së fundi te Hashimi i Brojës, që para lufte ka hëngër sapunin për djathë, krejt me qëllim kinse ta shpëtojë nga GJYKATA SPECIALE, që e ka vetëm mashtrim dhe asgjë tjetër, sepse halabaku dhe harambashi i Brojës nuk sheh përtej hundës së tij. Këlyshi i UDB-së me librezë zyrtare zbatonte urdhrat e Biligradit me përpikëri dhe duke dhënë të gjitha informacionet sekrete të vendit, ndërkaq figurat tona janë zgërdhirë tamam si qentë e Dragosllavit dhe këtë marifet nuk e merrnin seriozisht. Ky pusht serbian, Baton Haxhi, djali i Fazliut, por ky spiun njihet në Kosovë si Fazli qeli, vazhdonte avazin kundër kombit shqiptar në përgjithësi, duke trazuar popullatën shqiptare gjithandej ku flitet gjuha e arbrit, duke futur përçarje deri në vëllavrasje, trazonte dallgë në religjion dinte ku prekte në Maqedoni, dërgonte mallra me simptome kancerogjene në Shqipëri për t´i vrarë shqiptarët më ngadalë dhe për t´i tredhur që të mos shtohen dhe në Kosovë nuk ka lënë pa ngritur turbullira. Langoi i Jovica Stanishiqit,derdimeni Baton Fazli Haxhiu, tellalli i Beogradit, ka shëtitur zyrat e UDB-së në Biligrad më shumë se dhomat e tij, u fut edhe me thellë në TRADHINË KOMBËTARE, duke marrë para me thasë, hyri në shitjen e tokave tona që na ka lënë Zoti hise për t´ia dhënë sllavojugorëve, duke menduar se ky kurrë nuk do të hetohej. Ky këlysh serbi i kap me pelë për dore kur bashkë me bandën serbiane DEVOLLI futën krunde kafshësh për qen e për derra për t´i helmuar shqiptarët andej Drinit dhe pikërisht ky langua personalisht atëherë turr e vrap shkoi te z. Panajot Panariti, ministër i asaj kohe në Shqipëri që të mos kthehen krundet po t´i hanë shqiptarët, duke treguar RACIZËM TË KULLUAR QË KËTA TË TRASHIN XHEPAT e tyre. KËTA BANDITË, KËTA KRIMINELË, interesat e parasë i vunë mbi interesat jetësore të shqiptarëve, ndërkaq për ketë tentimvrasje në masë askush nuk e trazoi nga sistemi i kalbur gjyqësor që i kishin shërbyer qenit plak Titos, Sllobodan Millosheviqit, kasapit të Evropës që bëri kasaphanë në Kosovë dhe gjakut të Rrahmanzinjve, sepse ushqeheshin nga i njëjti grazhd serbian dhe me para të pista. Ndryshe nuk ka se si shpjegohet kjo dhe nga ana tjetër duke dëmtuar buxhetin e shtetit me MILIONA EURO DUKE U IKUR TATIMEVE. Tashmë, nga frika se kësaj radhe i hasi sharra në gozhdë, se u hetua ashiqare tradhtia e këtij tradhtari dhe langonjve që i ka ty rrotull, që duan t´ia japin zemrën e Kosovës, Serbisë fashiste dhe nuk përkrahet nga askush pos spiunëve dhe tradhtarëve në kanalin e tij televiziv, zëdhënëse e Serbisë fashiste, Klan Serbia, por të mos hetuar që në fakt quhet Klan Kosova, mori qëllimisht të dhëna demografike, krejt me qellim për t´iu hedhur pluhur syve popullit në pikë të ditës,kinse t´i marrin të besuara këto dhe që populli te thotë:”… është në rregull kjo punë”, por ky langua i Serbisë, Baton Haxhiu, nuk fol aspak për pasuritë tokësore dhe nëntokësore të Kosovës dhe harrojnë se këta zagarë që kanë lehur pa pushuar kinse nuk flitet për ndryshim kufijsh, atëherë pyesim ç´është kjo lojë e pistë tradhtie? I hallakatur dhe i dalldisur, që nuk do i merr të gjitha paratë e Serbisë fashiste, nxori disa të dhëna nga faktet e të dhënave shkencore.

PADI CIVILE NDAJ GAZETARIT FITON DIBRANI DHE DREJTORIT TË “KLAN KOSOVËS”, BATON HAXHIU

Më 5 shtator 2018, midis orës 21:00 dhe 21:30 në “Zonën B” të Baton Haxhiut u dha një kronikë me emrin “Demografia përballë ndryshimit të kufijve” nga gazetari Fiton Dibrani për “dobitë” apo “humbjet” e Kosovës nga shkëmbimi i territoreve. E njoftojmë opinionin se janë keqpërdorur të dhënat dhe faktet, të marra selektivisht nga librat tona shkencore dhe shkrimet e tjera, të bëra publike në dhjetëra portale, gazeta dhe revista. Të dhënat, fragmentet dhe pasuset e tëra nga tekstet tona, të shkëputura mekanikisht nga konteksti, janë intonuar në funksion të qëllimeve politike të ideatorëve dhe mbështetësve të tyre për copëtimin e Kosovës dhe të Luginës së Preshevës, që shkojnë vetëm në favor të Serbisë dhe qarqeve proserbe në Evropë dhe në botë… Pra, domosdoshmërisht duhet ndalur ky grup banditësh që për interesa të tyre personale shesin gjymtyrë të Kosovës, si të ishin tokat e baballarëve të tyre. Kjo tokë do mbetet e Kosovës së Zoti i Madh na ka lënë hise. Për këto që flas e shkruaj mbaj përgjegjësi morale, penale e juridike.