Jeta (Citate)

Citate-Jeta

 

Ju kurrë nuk do të jeni të lumtur nëse ju vazhdoni të kërkoni atë lumturi që është e përbërë. Ju kurrë nuk do të jetoni nëse jeni në kërkim të kuptimit të jetës.

Albert Camus

 

 • Jeta nuk është një seri llambash simetrike, por një aureolë drite, një rreth gjysëm i tejdukshëm që na mbështjell nga fillimi i ndërgjegjes deri në fund të pavetëdijes.
  (Virginia Woolf)
 • Ne nuk jemi nën pushtetin e askujt që nga çasti kur jemi çliruar nga frika e vdekjes.
  (Seneca)
 • Varroseni trupin tim dhe mos ndërtoni asnjë monument për mua. M’i lini duart jashtë varrit, që njerëzit të kuptojnë se, ai që fitoi botën, vdiq duarthatë!
  (Leka i Madh)
 • Jeta është e bukur për të gjithë, mjafton të vështrojmë zgjimin e rruazave të bardha të dritës në agim.
  (Vjollca Tiku Pasku)
 • Njeriu heret a vonë do ta kuptojë se është kopshtar i shpirtit të tij, udhëheqës i jetës së tij.
  (James Allen)
 • Njeriu që guxon të humbë një orë të kohës nuk e ka zbuluar vlerën e jetës.
  (Charles Darwin)
 • I denjë për jetë është vetëm ai që niset për çdo ditë në betejë për të.
  (Goethe)
 • E tërë jeta është një eksperiment. Me shumë eksperimente e bëni më të mirë.
  (Ralph Waldo Emerson)
 • Çdo idiot mund të përballet me një krizë – kjo është për të jetuar prej ditës në ditë duke u konsumuar nga ju.
  (Anton Chekhov)
 • Besoni se jeta është e vlershme për t’u jetuar dhe besimi juaj do të ndihmojë të krijojë fakte.
  (William James)
 • Mos jetoni në të kaluarën, mos ëndërroni për të ardhmen. Përqendrone mendjen në momentin e tashëm.
  (Buddha)
 • Mos shkoni poshtë e lartë duke thënë se bota ju ka borxh. Bota s’ju ka borxh asgjë. Ajo ishte këtu e para.
  (Mark Twain)
 • Çdo krijesë e gjallë është më e mirë se e vdekur, njeriu, dreri, pisha, dhe ai që e kupton këtë drejtë më përpara do ta ruaj jetën se sa ta shkatërroj atë.
  (Henry David Thore)
 • Çdo njeri vdes. Jo çdo njeri me të vërtetë jeton.
  (William Wallace)
 • Çdo gjë është ilustruar, përpos se si të jetohet.
  (Jean-Paul Sartre)
 • Për fat të mirë psikoanaliza nuk është e vetmja mënyrë për t’i zgjidhur konfliktet e brendshme. Vetë jeta mbetet një terapist shumë i efektshëm.
  (Karen Horney)
 • Ai që ka një pse për të jetuar nuk mund të ketë pothuajse asnjë si.
  (Friedrich Nietzsche)
 • Këtu është në provë për të zbuluar nëse misioni juaj në Tokë ka përfunduar: në qoftë se jeni gjallë, atëherë nuk ka përfunduar.
  (Richard Bach)
 • Dal në mëngjes i shqyer mes një dëshire për të përmirësuar botën dhe një dëshirë për të shijuar botën. Kjo e bën të vështirë për të planifikuar ditën.
  (E.B.White)
 • Unë akoma zbuloj çdo ditë është shumë e shkurtër për të gjitha mendimet që dua t’i mendoj, të gjitha pozitat që dua t’i marrë, të gjitha librat që dua t’i lexoj, dhe të gjithë miqtë që dua t’i shoh.
  (John Burroughs)
 • Kjo nuk është gjatësia e jetës, por thellësia e jetës.
  (Ralph Waldo Emerson)
 • E tëra ajo rreth kualitetit të jetës është të gjendet baraspesha e lumtur në mes punës, shokëve dhe familjes.
  (Philip Gree)
 • Jeta nuk ndalet të jetë qesharake kur njerzit vdesin më shumë se që ndalet të jetë serioze kur njerzit qeshin.
  (George Bernard Shaw)
 • Jeta ka kuptim nëse shkëmbehet prej ditës në ditë me diçka tjeter përveç se me vetveten.
  (Antoine de Saint-Exupery)
 • Jeta është një ëndërr për të urtin, një lojë për budallanë, një komedi për të pasurin, tragjedi për të varfërin.
  (Sholom Aleichem)
 • Jeta është një seri e përplasjeve me të ardhmen, por nuk është shuma e asaj që ne kemi qenë, por ajo për të cilën ne jemi të etur.
  (Jose Ortega Gasset)
 • Gjysma e jetës veç është shpenzuar derisa ne ta kuptojmë se çfarë është.
  (George Herbert)
 • Jeta është si vallëzimi. Nëse kemi një shtrat të madh, shumë njerëz do të vallëzojnë. Disa do të zemërohen kur ndryshon ritmi. Por jeta ndryshon gjatë gjithë kohës.
  (Miguel Angel Ruiz)
 • Jeta kurrë nuk është e lehtë për ata që ëndërrojnë.
  (Robert James Waller)
 • Jeta duhet të jetohet si lojë.
  (Platoni)
 • Mund t’i jetoni të gjitha ditët e jetës suaj.
  (Jonathan Swift)
 • Asnjëherë mos e detyrone veten në heshtje. Asnjëherë mos e lejoni veten të bëheni viktimë. Mos e pranoni përcaktimin e askujtë të jetës suaj; definojeni ju vetë.
  (Harvey Fierstein)
 • Nuk ekziston asnjë dëshmi në favor të idesë se jeta është serioze.
  (Brendan Gill)
 • Jo jeta, por jeta e mirë, është ajo që para se gjithash vlerësohet.
  (Sokrati)
 • Njerzit që jetojnë thellësisht nuk kanë frikë nga vdekja.
  (Anais Nin)
 • Arti i të jetuarit është më shumë si mundje se vallëzim.
  (Mark Aureli)
 • Frika nga jeta është sëmundje e preferuar e shekullit të 20.
  (William Lyon Phelps)
 • Shpenzimi i madhë i jetës është për ta shpenzuar atë për diçka që do ta vazhdojë atë.
  (William James)
 • Qëllimi i jetës është një jetë e qëllimtë.
  (Robert Byrne)
 • Këpucët që i përshtaten një personi e lëndojnë tjetrin, nuk ekziston recetë për jetën e cila i përshtatet të gjitha rasteve.
  (Carl Jung)
 • Kjo jetë është e vlerëshme për t’u jetuar, mund të themi, pasi kjo është ajo që kemi bërë.
  (William James)
 • Për të jetuar është aq befasuese që lë pak kohë për asgjë tjetër.
  (Emily Dickinson)
 • Shfrytëzone shëndetin tuaj, madje edhe deri në pikën e lodhjes së tij. Kjo është ajo për të cilën ai është. Shpenzoni të gjithë që keni para se të vdisni; nuk jetojnë më gjatë se ju.
  (George Bernard Shaw)
 • Ne nuk mund të planifikojmë jetën. E tëra çfarë ne mund të bëjmë është të jem në dispozicion të saj.
  (Lauryn Hill)
 • Ne kemi nevojë për t’i dhënë njëri-tjetrit hapësirë të rritet, të jemi vetja jonë, ta ushtrojmë diversitetin tonë. Ne kemi nevojë për t’i dhënë njëri-tjetrit hapësirë; kështu që ne mund së bashku të japim dhe të marrim gjëra të tilla të bukura si idetë, sinqeritetin, dinjitetin, gëzimin, shëndetin, dhe shtimin.
  (Max de Pree)
 • Kur të dal para Zotit në fund të jetës sime, unë shpresoj se nuk do të ketë asnjë grimë e vetme e mbetur talenti, dhe do të mund t’i them: “Unë i shfrytëzova të gjitha që m’i dhuruat.”
  (Erma Bombeck)
 • Kur të kujtojmë të gjithë ne jemi të çmendur, misteret zhduken dhe jeta mbetet e shpjeguar.
  (Mark Twain)
 • Derisa ka jetë, ka shpresë.
  (Ciceroni)
 • Kush do t’ju thotë qoftë një çast i lumtur i dashurisë ose kënaqësia e frymëmarrjes ose shetitja në mëngjesin e zdritshëm dhe aroma e ajrit të pastër, se nuk është e vlefshme e gjithë vuajtja dhe përpjekja të cilën jeta e përfshinë.
  (Erich Fromm)