Ja kush i vriste kuadrot ushtarake..? çka dreçin u bë me ato armë..? !

Pergatiti:Ramiz DERMAKU

              Ju u kënaqet nepër hotele , restorane.., nëse keni vithe hajdeni këtu o pisa. Kosovën e  dua më tepër se  sa jetën .. Po ta lexosh, shkrimin e ushtarit të UCK-ës, FARK-ës, me titull :  “O njerëz a jeni njerëz …, apo jo ! Ja kush i vriste kuadrot ushtarake ! Qka dreçin u bë me ato armë.., Ju u kënaqet nepër hotele , restorane.., , nëse keni vithe hajdeni këtu o pisa (Besnik Lajçi).  Se disa udhëheqës..,të vetëzgjedhur se sa e kanë dashur  dhe sa kanë punuar e sa janë angazhuar për zgjidhjen e çëshjtes sonë kombëtare po tregon koha, dhe pasuria e tyre.  Të tillë ka shumë por ne do të ndalemi dhe ti rikthehemi historisë së luftës së Ushtrisë çlirimtare të UCK-ës, apo siq e quanin Ushrija e FARK-ut. Do të vie momenti kur nuk mund të përmbahesh nga lotët, sepse një “ njeri“ e qka është edhe më keq një “ intelektual“, një njeri I cili para opinionit deklaronte..,  se e  dua Kosovën..,  më tepër se  sa jetën ( e në anën tjetër të medales;  vidhte, maltretonte, rrahte, por edhe vrante popullin e vetë per te arritur tek karrika. Ta pengosh zhvillimin, ndertimin dhe forcimin e ushtrisë tënde , ose je i shitur apo je i çmendur. Por gjatë asaj kohe, kur atdheu digjej flakë, nga hordhitë çetnike barbare e kriminele serbe, majtistët, leninistët, puqistët, enveristët, titistët, marksistët komunistët .., ia kishin mësyer Kosovës  për ta vjedhur , plaqkitur dhe për ta penguar ushtrinë UCK-ës FARK-ut.   Ata  bënin gara se cili më shumë po pasurohet; pra cili më së shumti po  vjedhë, mjetet materiale të tubuara nga mergimtarët tanë me destinacion ndihmimi i liftës së UCK-ës, i mbante hajni, njeriu që  Ne nuk do të flasim për luftën në Kosovë, e asë për rezistenën që bëri: UCK, dhe populli i Kosovës, politikës  që zhvilluan shqiptarët në Kosovë.., por për disa keqëpërdorime ,dhe pengesa të cilat e ndanë dhe e përqanë Ushtrin Clirimtare të Kosovës,. Po ata liderë.., po ata” intelektualë që para mërgimtarëve tanë derdhnin lotë krokodilli duke thënë se” Jetën e japim e Kosovën se japim ..,  jo që e pengonin unitetin e sajë por me të gjitha forcat e tyre ” mendore, materiale, intelektuale i vunë në dispozicion për  ndarjen e ushtrisë çlirimtare”. Të gjitha ato ngjarje,të gjitha ato orvatje për penguar unitetin e ushtrisë UCK-ës) e penguan luftën e UCK-ës-FARK-ut . Në luftën e Kosovës por edhe para saj “ oficeri, komandanti,“ gjarpëri“ kishte deklaruar: Citoj : Se unëdo të luftoj me  Komandanin e FARK-ut, gjeneral Kolonelin Tahir Zemaj, sikur me shkaun.E sot ata që hanin e pinin në restorane të diasporës me gjarpërin ( thonin.., ne po mbledhim t`holla, për luftën..,  sot po ata janë ulur në fotelet e  buta të Parrlamentit, dhe pengojnë punën e parrlamentit, siq pamë rastin  e ish. ministrit Grabovci. Po tani “gjarpërit“ kemi  filluar tìa shohim këmbët . Gjarpëri pasë lufte ishte i fortë..,e i rrethuar me çelikë.., e sot ka mbetur vetëm me hekur..,një ditë do të mbetet cullak, siq kanë mbetur shokët e tij. Një fjalë e urtë e popullit thotë: E vërteta vonon por triumfon. Edhe “ gjarpërit kanë filluar ti dalin “ këmbët “ dhe po ia shehë populli se a i ka të lara apo jo.Do të vie dita kur gjarpëri me shokë do të hyj në birë dhe nuk do të dal kurrë.
Punuar me 4.o9.2016
Rubrika “PA CENSURË” është e hapur për të gjithë. Pikëpamjet e autorëve nuk shprehin detyrueshëm edhe konceptet e Filolet-it.