Imagjinata

Redakton: Valdet Fetahu

A mund të imagjinoni se çfarë do të bëja sikur t’i bëja krejt çfarë mund?

Sun Tzu

 

I çmenduri, dashnori, dhe poeti, të gjitha në imagjinatë janë kompakt.

William Shakespeare

 

Natyra nuk njeh pushim në përparim dhe zhvillim, dhe e jep mallkimin e saj në të gjitha mosveprimet.

Johan Wolfgang von Goethe

 

Unë gjithmonë kam imagjinuar që parajsa duhet të jetë një lloj i bibliotekës.

Luis Borges Jorge

 

Unë nuk mund ta imagjinoj një Zot që i shpërblen dhe i ndëshkon objektet e krijimit të tij dhe është vetëm një reflektim i brishtësisë së njeriut.

Albert Einstein

 

I pikturoj objektet siç i kam imagjinuar, e jo siç i kam parë ato.

Pablo Picasso

 

  Unë pashë engjëllin në mermer të gdhendur derisa nuk vendosa ta çliroj atë.

Michelangelo

 

Imagjinata është zë i guximshëm. Nëse ka ndonjë gjë hyjnor  për Zotin është se. Ai guxoi të imagjinoj çdo gjë.

Henry Miller

 

Imagjinoni për veten tuaj një karakter, një model personaliteti, të cilin shembull ju jeni përcaktuar për ta ndjekur, si në jetën privat ashtu edhe atë publike.

Epictetus

 

Disa tregime janë të vërteta që nuk kanë ndodhur kurrë.

Elie Wiesel

 

Ka një kufi për pasionet e njerëzve kur ata veprojnë nga ndjenjat, por aspak kur ata janë nën ndikimin e imagjinatës.

Edmund Burke

 

Ata janë zbulues të sëmundjes që mendojnë se nuk ka tokë, ata nuk mund të shohin asgjë tjetër përveç detit.

Francis Bacon

 

Mendoni në të majtë mendoni në të djathtë dhe mendoni ulët dhe mendoni lartë. Oh, mendimet që mund t’i imagjinoni vetëm nëse provoni!

Dr. Seuss

 

Ata që ëndërrojnë ditën janë të vetëdijshëm gjërave që iu ikin atyre që ëndërrojnë vetëm natën.

Edgar Allan Poe

 

          Ju nuk mund të vareni nga sytë tuaj kur imagjinata juaj është jasht fokusit.

Mark Twain

 

azar-nafisiJu duhet imagjinatë në mënyrë që të imagjinoni një të ardhme që nuk ekziston.

Azar Nafisi