IDRIZ SINANI – UDHËRRËFYES I PAQES DHE QETËSISË

Poezi nga Demir Krasniqi

IDRIZ SINANI – UDHËRRËFYES I PAQES DHE QETËSISË

 

Pyet  Evropa  e pyet Ballkani –

Vallë , kush është Idriz Sinani ,

Që  ruan paqen në  Ballkan ,

Që  nderon komb e vatan ?!

 

Ai është bir kumanovari ,

Le e rritë në djep shqiptari .

Humanist e veprimtarë –

Që e njeh Ballkani mbarë !

 

Idriz Sinani do të kujtohet ,

Brez pas brezi do t’ nderohet !

Kontribut  që i dha  njerëzisë –

N’ ruajtje t’ Paqes dhe Qetësisë !

 

Idriz Sinani , ai bir shqiptar –

Është dallua si veprimtar !

Nëpër qendrat  mërgimtare –

Kontribuoi n’ çështjen kombëtare !

 

Në Ballkan n’ vitet  80-ta –

Alarmoi shkeljet mbi t’ drejta !

Në  shërbim të së vërtetës –

Kundër shkeljes së të drejtës !

 

Kontribuoi me forca t’ veta –

Edhe n’ vitet e 90-ta !

Veprimtarë  shembullorë –

Në vendlindje e diasporë …

 

Aktivist i shquar kombëtarë ,

Shëmbëlltyrë dhe ndërkombëtarë –

Për liri , drejta  njerëzore ,

Paqe , qetësi , liri  shpirtërore !…

 

Ai është një nga zërat e parë ,

Që  alarmoi ndërkombëtarë –

Shkeljen e  drejtave të njerëzisë ,

Nëpër treva t’ Maqedonisë !

 

Gjilan, më 22.10.2016.         Demir KRASNIQI