HORR UNË ,HORR TI DAMA E PDK !

HORR UNË ,HORR TI DAMA E PDK !

Shkruan : Refiqe R. Hamiti

Fol si deputetja e PDK Blerta Deliu ,krejt ”kan me të dasht”.Ji vetëvetja,mos fol as mos shkruaj kurrë,nëse dëshiron të mbetesh e vetme.

S’mund të jesh vetvetja, nëse do të kesh punë me njerëz,si deputetët e PDK alias Abelarti që bërtet dhe alias Blerta e bardhë.

Prandaj, unë s’mundem mos jem vetvetja.

Po rri vetëm.

Po mundohem mos me u bë e mençur. Po lshoj pe, po e ungji kryet, po bëhem kishe s’po kuptoj, s’po ankohem, s’po pyes – s’po përgjigjem.

Po punoj, po lajë, po fshijë, po lyhna -ngjyhna, s’po prijë më, s’po ha ushqim të porositur , s’po zgjedh ma asnjë problem , s’po sillem ma si mashkull, s’po mbrrolem, s’po i çoj huntë, po rri si qurë sepse po dua m’i gjet diku dhe m’i pas punët mirë me ”trimat shqiptar”.

Është lezet i madh me qenë femër sot .

Telefonat e ”mençur”- në duar të budallicave.

Telefonata falas, programe komunikimi falas, sms falas…rrjete me u martue falas çka po don ma shumë?

Sa më e lirë dhe ”falas”, dashnija, aq më e madhe urrejtja dhe vetmia. Sa më e lirë jeta, aq më e madhe urrejtja e komunikimit mes grave.

Mos fol, mos shkruaj, mos u shpreh në televizor, nëse nuk dëshiron të të arkivohet patetika, padija, puthjet, nevoja dhe vetmia.

Bëhu më e mençur se dukja jote dhe telefoni yt.

Mos fol më në TV, dhe mos fol ma me veten tënde.

Gjithmonë jam kërditur apo neveritur nga deputetët e sojit kukull sepse kukullat t’i tregojnë kufijtë e lirisë njerëzore.

Përveç, ushtarve , e vetmja ushtria i ruan kufijtë e shtëpisë sonë. Ende s’janë bërë pre e hijenave të qorruara në Parlamentin e Kosovës me u sha, me nënë e me kotill.

E kam fjalën për të gjithë ushtartë: policin, mjekët,deputetët, priftat, hoxhollart, motrat e nderit , shamiat e grave myslimane,zjarrëfikësit,mësuesit ,profesor–ët dhe deputetët ,asnjë prej këtyre nuk e kanë vendin në shkollën parlamentare.

-Ushtari ta kujton terrorizmin,seperatizmin…

-Polici ta kujton shkopin e gomës, revolen dhe superioritetin:

-Hoxha ta kujton gjenazen që e mban në kokën e tij:

-Prifti ta kujton vdekjen e kryqëzuar :

-Motra e nderit simbolizon virgjinitetin e plakur:

-Gruaja e mbuluar ta kujton gruan e nënshtruar, dhe njërën nga katër gratë e myslimanit:

-Zjarrfikësit ta kujtojnë flakën e shuar kurrë në Kosovë:

-Mësuesi ta kujtin vuajtjen për atdhe dhe çetifikimin me sadak mujore:

Veç deputeti ta kujton pashallarin e përrallës shaljane ,fol e ha m… e mos i vë kanar gjuhes kurrë .

Sa më përket mua, kurrë nuk do ta kisha pranuar për mësuese një femër si unë, aq më pak një shqiptare si unë, që sillet si kauboje me prindë dhe humoriste -trejnere ushtrie ,e pastërt me nxënës.

Nëse deputetja Blerta Deliu nuk tregohet e hapur dhe demokratike me mënyrën e sjelljes dhe të kulturës së saj , pse u dashka ne të bëhemi më të mençur se ajo?

Jo veç gratë deputete të parlamentit tonë që janë simbol i tejshtuar dhe stërmadhuar i kufijve të lirisë së tyre , ka edhe shumë “mësuese si unë fanatike “, që i shfrytëzojnë orët e filozofisë për mos ta shfaqur versionin më ekstrem të unit dhe edukatës që mbajnë në setrat e tyre.

Në Kuvendin e Kosovës janë, të votuara, punësuara, nga ana e popullit disa femra që janë shqiptare dhe sillen si shefica,janë të trajnuara të mësojnë si të flasin grremqe , si t’i urrejnë filmat e vizatuar Popai , Tomi dhe Xheri dhe figurinat e lodrave ,aktrojn mjeshtërinë e frikës dhe mjeshtërinë e shtytj së mësuar përmendsh të qyqares -propogantistike .

Nëse shqiptarët si deputetja Blerta Deliu do ta hetojnë ekstremismin terrorist për rreth nesh pa egzistuar fare,(s’ka akte terroriste në Kosovë dhe oër rreth nesh),po e rrezikojnë lirinë e Kosovës me ide të prapambetura dhe me mësimin e urrejtjes ndaj vetvetës dhe shqiptarve , ta dini se shqiptarët si deputetja dhe deputeti Abelart Tahiri më përpara heqin dorë nga lufta ndaj armikut serb sesa nga Liria e tyre .

Qysh edhe po ndodh.

Terrorizmi kinse shqiptar , e bët kaq të madhe dhe të neveritshme, sa të huajt që i keni aty nalt në holl të Kuvendit ,u bindën se nëse i lë shqiptarët të lirë (pa mbikëqyrje), ata e bëjnë Kosovën “terrorizëm kudo që u shkel këmba”.

Prandaj, sot sheh kaq pak gra shqiptare në Kuvend, të pa edukata dhe të pakulturuara saqë ato luftojnë mes veti ,me i thënë njëra tjetrës “haraqgjike ,terroriste,dedrejtuese drejtësie”,veq me u zhyt në filmin e krimit si serbia para dy dekada , sa si lëshohet karremi ,sa ngjyra, sa raca,sa kombi,sa shqiptaria .

Më erdh “mirë”, kur i pashë dy deputetet e Kosoves, ka shtyhen me njëra-tjetrën ,si pulat e bardha, të katundit tim Sfeçlës ,të turpëruara për hiq gjë, derisa gati ishin me sulmue njëra-tjetrën për flokët e tyre të verdha me salcë (këto janë tepër të djegsta).

Parlamenti i Kosovës sot është hapësira e shkollës së parë ku mësohet me bërtit e jo m’u operue qetësia , ku nxënësit shqiptar të dy gjinive aty , po fillojnë mësimin në klasën e tyre të parë ,si ”burra dhe gra të rrahur , e që s’po ia lejojnë vetës të fshehen nga sytë e popullit, për të mos u dukur aty ” iks’kas’kadera “,për me gjet mënyrën ta kthejn burrërinë e tyre të tharë ,e të humbur”!

Kështu që, nuk mund të jetë aty deputete një grua e ”rrahur dhe e turpëruar sot” , e cila ua merr të drejtën njerëzve të studiojnë, derisa bota perendimore jep edhe diploma online.

Çdo njeri duhet të ketë të drejtë dhe t’i jepet shansi të flas lirshëm sepse ka lirinë e shprehjes , prandaj ajo e meriton jo vetëm salcën-flokëve, sherkun-fytyrës por edhe shkarkimin, pse i ka pikëlluar të gjithë “terroristat e Kosovës “!

Le të rehatohen tani deputetët dhe deputetet shqiptare tona të Parlamentit të Kosovës …ose më mirë le të p….t…

Sa për sot kanë dhënë spektakël të lartë sa edukata dhe kultutra e tyre i ngjan cirkut ku dominon thiu dhe laraska..

P.S.

Dielli sot ka nxe.

Jam duke e pi një ”pije viqi”, dhe një “pije kali”.

Pse mos me ma sha nanën , nana e deputetës?

…s’di a më lejon Albini pas 4 vjete me konkurue për deputete ,a me shkue në shkollën e haxhikes sepse në Prevall , “Te Syla” ,nata e bujtinës ishte shtrejt ,se di a ma paguan natën kush?

Sepse Arifja ka shkue në Amerikë,zemra jeme ,zemrën ma ka thye…

Të dyjat jemi të dëshpruara nga hilja!

Mjer edukata ,e mjer mësuesi që ju ka mësuat A,B,C !

Mjer Parlamenti i Kosovës !

Mos ma kthe fjalën ma,se flaka po të del ty dhe mua! Mirë që egziston mësuesi me ta shkrue kërkim-faljen.

“Albin Kurti mos harro herën tjetër me ma ofrue postin e deputetës sepse ky popull i donë flokëverdhat me salc këpurdhash”.

A more vesh!?