Hilofobi,a

Hilofobi,a (poashtu ksilofobi e ilofobi) (Asnjëra formë nuk gjindet nëpër fjalorët e gjuhës shqipe).

Hilofobia (nga gr, hilo “pyll” dhe fobo “frikë”) është frika e skajshme nga pyjet, pemë dhe drunj të ndryshëm. Kjo frikë mund të vjen si pasojë në e traumave të mëparshme në pyll siç janë sulmi nga kafshë ose person. Kjo frikë mund të përkeqësohet gjithashtu nga filmat horror apo kallzime, ku njerëzit sulmohen në pyll, humben ose rrëmbehen në pyll.

Shenjat dhe simptomat e hilofobisë janë ankthi të vjellurat apo trazirat në lukth, gulçitja, rrahje të parregullta të zemrës dhe djersitje e pa masë.

Hape Fjalorin