Hegel mbi historinë e filozofisë (citat)

Hegel:

“Këto mësime kanë të bëjnë me historinë e filozofisë. Ajo që përfaqëson kjo histori është vazhdimi i shpirtrave fisnikë, galeria e heronjve të të menduarit, të cilët, për shkak të kësaj arsye, kanë depërtuar në thelbin (e njohjes) e Zotit dhe kanë fituar me përpjekjen e tyre thesarin suprem , atë të dijes racionale.