Greta Garbo, ylli i pestë i qindvjeçarit (Foto)

Greta Garbo, e lindur Greta Lovisa Gustafson, është një aktore suedeze e natyralizuar amerikane, e lindur 18 shtator 1905 në Stokholm, Suedi, dhe vdiq më 15 prill, 1990 në New York, SHBA.

Nofkën “Hyjnore”, me filmin e saj të fundit në 1941. Federico Fellini tha se “ajo është themeluese  e rendit fetar të quajtur kinema”.

Në vitin 1999, Instituti Amerikan i Filmit rendit Garbo-n në vendin e pestë në listën e yjeve më të mëdha femra në kategorinë e femrave të Classic Hollywood Cinema, pas Katharine Hepburn, Bette Davis, Audrey Hepburn dhe Ingrid Bergman./Filolet