GANIMETE MUSLIU, SI NJË TELAJO E ZEZË, QË PRET TA PIKTUROJMË !

GANIMETE MUSLIU, SI NJË TELAJO E ZEZË, QË PRET TA PIKTUROJMË !

Shkruan : Refiqe R. Hamiti

Për me ba një veprim të mbrapsht siç bëri sot deputetja e PDK Ganimete Musliu, sigurisht duhet me pas një siklet të madh.

Veprimi shpirtëror i shfaqur sot para gjithë botës është një veprim i egërsirës, që pak pa ndordh përshfaq shkelmat e fundit.

Po të kishte Ganimetja paqe shpirtërore sot aspak nuk do të ishte egërsuar.

Paqja shpirtërore shfaqet vetëm pasi të shkulet me rrënjë egoizmi.

Kur ka zjarrmi shpirtërore njeriu qohet peshë bash si sot Ganja,që nuk mundi kurrsesi ta menaxhojë gjendjen e varfër shpirtërore që e ka.

Gruaja e vërtetë është ajo që i qëndron fjalës, jo ajo që ka një fjalë në zemër, e një tjetër në gjuhë. Injoranca e saj sot ia njohi vlerën dijes (ministrit Faton Pecit) ashtu siç ia di vlerën i verbëri një guri diamanti.

Edhe reagimi i saj ishte i padirigjuar ,shkurt shqip i’u ftoh gjaku deri në palc.

Ata që gabojnë mos me e quajt të vërteten e korrupsionit të vërtet ,do të bien që të gjithë në pusin e pasigurisë së tyre. Ganimetja, nuk mund ta quaj thjesht Faton Pecin shërbëtor të Qenies së Epërme njerëzore, Fatoni si ministër është aty me punue dhe me “paqllais”, mykun që ka mbi si dramë e mrekullueshme e jetës,së zhvatsve të shtetit.

Të gjitha llojet e pritshmërive që e ka ndërmend me i ndërrmarr Qeveria Kurti për me e zhduk të keqen në këtë vend , shkaktojnë probleme , problemet shumëfishohen veç te ata që është duke u këndue turreci te veshi.

Shumëkush duhet të pranojë se përgjegjësit individuale, të familjes dhe të komunitetit janë detyrime njerëzore -institucionaliste, e jo të presësh (nga grupi i krijuar famoz-mafioz dikur) se çfarëdo të ndodh me unin tënd sepse çfarëdo që të të ndodh, pranoje. Çfarëdo që të largohet nga xhepi , pranoje. Përfitimet që ishin si rrjedhojë e qasjeve të gabuara shtetrore-institucionaliste ndaj komunitetit dhe shtetit, nuk munden me u largue nga fakti se mendja jote mbetet gjithmonë e qet, në qoftë se nuk ke ndërrmarr hapa të gabuar.

Nuk pranohen “allashverishet “, ashtu siç i

pranojmë udhët e ndryshme ashtu si lumenjtë e ndryshëm që rendin drejt të njëjtit oqean.

Shkaku i haresë, edhe shkaku i mjerimit që po rishfaqet , e ka këtë pushtet që Ganja me partin e vet dhe ata të LDK të arrestuar më herët ,të jenë miku i vetes së tyre, sikundër që janë edhe armiku i vetës së tyre

PS

Nëse rruga e karrierës tënde Ganimete Musliu është e mirë, edhe fytyra jote do të ishte e mirë, po ashtu edhe jeta, edhe gjithçka tjetër.Të gjitha veprimet tua,sot për sot janë jehona jopozitive.

Nëse ia qet pikën vetës tënde, si femër ,e të bëhesh gjithnjë e më e qetë, më paqësore, më e dobishme, këto janë shenja që dëshmojnë se ti je duke u rritur edhe pse i ke kogja do vjet ,adolishenca të ka rrokë,përthekue përpara.

Juve Ganimete deputete gjithçka që flakë prej vetes, po rikthehet tek ti.

Rrugaqëria e thënë është mbrojtje e krimit që po të ngjall rrugaqërin tënde, e jo institucionalisten.

A do ta dish sekretin e jetës tënde Ganimete Musliu ?

Gjithmonë në shërbim të dikujt ,e jo të unit tënd andaj prano këshilla zonjë!

Nëse dëshiron të kesh çdo gjë, mos dëshiro asgjë. Gjithçka do të rend drejt teje pa moto dhe fushë . Gota me ujë ,nuk është kurë, e as shprehje mllefi.

E tashmja jote nuk do të shlyhet e as nuk ikën kurrë. Është gjithmonë këtu. Si një telajo e zezë , që pret ta pikturojmë.

Ganimete ti po varesh nga gjërat që vijnë prej së jashtmi. Gjërat e jashtme nuk të bëjnë kurrë të lumtur