Fil, Fildish

fil,-i m.(zool) huazim i vjetër nga arab, elefant (nga gr. ἐλέφας)
fildish,-i m. lëndë e fortë e dhëmbëve të filit (elefantit), hipopotamit e hundëbririt. Në gjuhën tonë kaloi nga tr. ku u formua nga fjala ar. fil dhe ajo tr. dish – dhëmb

Hape Fjalorin

Dërgoi: anonim