Federica Mogherini të shpallet person “non grata “në Kosovë.

Opinion

Federica Mogherini të shpallet person “non grata “në Kosovë.

Nga Skënder Sadri KAPITI

Federika Mogherini të shpallet person “non grata “në Kosovë, pasi ajo duke shpërdoruar rende detyrën e saj si Përfaqësuese e Larte e BE-se, realisht ajo nuk luan rolin e ndemjetesueses se bisedimeve Kosove-Serbi  pasi ajo është bërë palë  me Serbinë në këto bisedime, apo më sakt ajo po  e kryen më mirë se edhe vetë serbët dhe Shtetit serb detyren antishqiptare dhe antiKosovë, dhe ka marrë  përsipër rolin e avokates së Serbisë  dhe të propagandimit politik dhe diplomatik   kundër interesave dhe të shtetit të Kosovës.

Dhe kjo sjellje e saj e ka bërë atë me meritë si nje person të padëshirueshëm për të gjithë shqiptarët.

Ajo vepron në shkelje flagrante të linjës politike të BE-së për Ballkanin , dhe ajo ka konfiguruar një linjë politike anti- BE , linjë e cila shkon 100 vite prapa dhe si vijimësi  me atë linjë  të vjetër europiane antishqiptare të vitit 1913 kur Europa e coptoi Shqipërinë , ndërsa sot linja antishqiptare mogheriniane  punon haptazi por edhe fshehurazi e djallëzisht për ndarjen e coptimin   e Shtetit të Kosovës.

Me urgjencë të jashtëzakonshme serbofilja Mogherini kërkoi me ashpersi anulimin e takses 100% të qeverisë së Kosovës për mallrat serbe,  në një kohë që ajo asnjëherë  nuk e ka kundërshtuar dhe as nuk ka thënë asnjë fjalë për  politikën e ashpër , arrogante dhe agresive  të Shtetit të Serbisë kundër njohjeve të Kosovës dhe  kundër integrimeve të Kosovës në strukturat euroatlantike dhe në organizma dhe organizata të tjera ndërkombëtare si rasti  me i fundit me  Interpolin.

Znj. Mogherini nuk thotë  pra as edhe një fjalë të vetme kunder politikës antishtiKosovë të Serbisë, por madje edhe hapur por edhe nën rrogoz dhe me djallëzi, dhe me heshtjen  dhe me indiferencën djallëzore antishqiptare të saj  si nje serbofile e shquar tashmë ajo punon per coptimin e Kosovës.Kulmi arriti deri atje sa që nga zyra e saj deklarohet se edhe Trepça   do të jetë edhe ajo në tavolinën e bisedimeve Kosovë –Serbi, pra, ajo  sillet sikur Kosova të jetë ciflik i Mogherinit dhe si e drejtë pronësore e saj.

Se  çfarë bën dhe vepron qeveria e Kosovës  dhe Kosova nuk do ta pyesin  as Mogerinin dhe as të tjerët , sepse Kosova është shtet , dhe ashtu si shtet Sovran dhe i pavarur duhet ti përgjigjet reciprocikisht edhe marrëdhënieve e qëndrimeve me shteteve të tjera, sidomos Serbisë , e cila ka ushtruar padrejtesi,dhunë, krime dhe genocid të pashëmbullt kundër Kosovës e shqiptarëve.

Prandaj në këto kushte Kosovës , qeverisë së Kosovës i lind e drejta që në bisedimet Kosovë- Serbi të përjashtohet Mogherini si ndërmjetësuese  dhe në vijimësi të shpallet  edhe si person “non grata “në Kosovë.

Kosova sot, qeverisja e zotit Ramush Haradinaj ndodhet në vështirësi dhe përballë jo vetëm me politikën agresive antiKosovë të Serbisë e cila përdor të gjitha kapacitetet e saj kundër Kosovës, por qeverisja aktuale po përballet edhe me linjën politike e diplomatike sllavo-rusofile  antishqiptare në BE,  përderisa edhe Përfaqësuesja më e Lartë e saj, Mogherini është dhe sillet ne një linjë me Beogradin.

Por qeveria e Z. Haradinaj që ka përkrahjen dhe mbeshtetjen e madhe publike për qëndrimet e saj politike, patriotike dhe kombëtare në mbrojtje të interesave të shqiptarëve dhe të Kosovës, ajo  po përballet edhe me disa media dhe me opinionistë e gazetarucë të shitur,  si edhe  me politikanë të lartë si nga Shqipëria , me Kryeministrin Rama, ashtu edhe me vetë Presidentin e Kosovës H. Thaçi, te cilët nuk po kuptohen se përse qëndrimet, veprimet e deklarimet  e tyre janë kaq afër me ato të Mogherinit, dhe të ndarjes së Kosovës??!!

Shumë e shumë më pranë qeverisë Haradinaj ndodhet Angela Merkel e cila iu drejtua Mogherinit me fjalët: “ Ti nuk mund t’i japësh mësim Kosovës se çfarë të veprojnë në shtetin e vet. Ata dinë se si të veprojnë, ti nuk ke të drejtë të flasësh për ta”.

Kryeministri Haradinaj sot është më i duhuri dhe më i respektuari te të gjithë shqiptarët sepse është mbrojtësi i shqiptarëve , i interesave të tyre dhe të atyre të SHBA-ve.

Haradinaj  thotë , mbron dhe  punon për  të vërtetat ndërsa Rama e Thaçi dhe jopak si këta të dy në të dyja Shqipëritë thonë hipokrizira dhe nuk i thonë ato se çfarë mendojnë dhe që  pabesisht veprojnë. Po kështu edhe politikanët e opozitës   në Shqipëri flasin për patriotizëm dhe për shqiptarizëm , por ama mos të harrojmë se edhe ata kur ishin dhe kur e kishin pushtetin nuk është se punonin e vepronin realisht per interesat kombëtare dhe si patriotë. Politikanët shqiptarë mundohen të duken si patriotë e kombëtarë vetëm kur janë në opozitë dhe manipilojnë me patriotizmin vetem e vetem për të fituar pikë dhe vota politike sa për të marrë pushtetin , pasi politikanët shqiptarë të parën kanë partinë dhe pushtetin, paranë dhe pasurinë.

Koha vertetoi ato se çfarë unë pata shkruar në kohen kur Haradinaj mori detyrën e Kryeministrit të Kosovës në shkrimin tim: “Ramush Haradinaj –kryeministri shqiptar më i merituar”, botuar te “Filolet” me 12 Dhjetor 2017